Het Nationale Ballet & Holland Symfonia / Romeo En Julia

{

Dank voor de reacties op mijn recensies over het ballet, Het Kerstgala van Introdans en de Mätthaus Passion. Om vooraf iets te vertellen over ballet is misschien nog inspirerender, want dan kan iemand nog er naar toe.

Wat een bof dat het allermooiste klassieke ballet dat ik ken in Arnhem uitgevoerd wordt. Normaal gesproken ben ik meer van de moderne dans. Maar zelfs tutuutjeshaters zullen van dit spektakel onderste boven zijn. Niet in de laatste plaats door de geweldige muziek van Prokofjev.

Het is Rudi van Dantzigs versie die wordt gedanst door het Het Nationale Ballet. Zijn choreografie is een veelgeprezen versie. Rudi van Dantzig, een geweldig aardige en bescheiden man, overleed 19 januari vorig jaar. Een groot verlies voor de balletwereld.

Rudi maakte het ballet in 1967 en baseerde zich op de originele choreografie van Leonid Lavrovski uit 1940. Van Dantzig laat zien hoe de vete tussen de adellijke families Montecchi en Capoletti alles vernietigt: de jeugd, een ontluikende liefde en het arme volk van Verona.

Ik heb voor jullie gecheckt: er zijn nog kaarten. Luister een stukje en je bent overtuigd.

Foto: Angela Sterling

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Het Nationale Ballet & Holland Symfonia / Romeo En Julia"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*