Hoe groot is het Primark-effect in Arnhem?

{

Vandaag opent de Ierse modeketen Primark een nieuwe winkel in het oude Bijenkorfgebouw in Enschede. De achtste vestiging in Nederland. Volgende maand volgen ook Venlo en Arnhem. Primark, dat bekend staat om zijn goedkope kleding, is een publiekstrekker. Tot nu toe leidde elke opening tot chaotische taferelen vanwege massa’s klanten. Maar wat doet de komst van de populaire winkelketen met het winkelcentrum van Arnherm?

Volgens Hans van Tellingen van marktonderzoeksbureau Strabo zal het aantal bezoekers van het winkelcentrum met 10 tot 40 procent stijgen en neemt ook de totale omzet significant toe. Van Tellingen beschrijft dit in Het Primark-effect: extra bezoekers en extra bestedingen (pdf). Cor Molenaar, hoogleraar marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarschuwt vandaag op NRC Q voor teveel optimisme en wijst op het feit dat de Primark-bezoekers in het algemeen niet veel geld besteden. Ook ik vroeg mij al eerder af of het Primark-effect met 8 vestigingen in Nederland (o.a. in Nijmegen) inmiddels niet is uitgewerkt.

Extra bezoekers en omzet of niet, de komst van de Primark heeft in ieder geval al geleid tot extra banen. Op een totaal van 395 nieuwe medewerkers heeft de kledingwinkel Primark in Arnhem 88 mensen met een uitkering aangenomen (via: DWM). Het Primark-effect op bezoek en omzet zullen we nog even moeten afwachten.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Hoe groot is het Primark-effect in Arnhem?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*