Hogere rekenkunde

Een maandje lentecoalitie onderhandelingen heeft drie raadsels opgeleverd.
1. Hoe kan een zetelverdeling 7-6-5-4 worden vertaald in een portefeuilleverdeling 2-2-1-1? Krijgen de wethouders van GroenLinks en D66 meer stemrecht in het college? Een andere verdeling was op grond van de verkiezingsuitslag net zo goed te verdedigen geweest. Bij 1-1-1-1 en zelfs bij 2-1-1-1 was geen enkele partij meer dan 10% over- of onderbedeeld geweest. Wat dat betreft is 2-2-1-1- geen betere weergave van de uitslag dan 1-1-1-1. Is 2-2-1-1 gepaard gegaan met inhoudelijke concessies aan GroenLinks en D66? Waar zijn die te vinden?
2. Als ´6 voor de prijs van 5´ symbool staat voor het bezuinigingsbeleid van het nieuwe college, wat kunnen we dan straks nog meer verwachten? Er is al voorgerekend dat in de praktijk ´6 voor de prijs van 5´ duurder is dan ´5 voor de prijs van 5´. Kan de Rekenkamer dat straks wel allemaal bijbenen?
3. Hoe kan een portefeuille op maat voor Barth van Eeten door iemand anders dan Barth van Eeten worden vervuld?

{title}
De PvdA heeft het ADHD advies opgevolgd en de rijen gesloten achter Martien Louwers. Outsiders interpreteren dat als een signaal dat na Willem Hoeffnagel ook Roeland Kreeft de fractie over enige tijd met stille trom zal verlaten. Maar de vacature bij GroenLinks houdt de stad momenteel meer bezig.

ADHD wenst de ledenvergadering van GroenLinks veel wijsheid. Aan de vergaderlocatie kan het niet liggen, op een steenworp afstand van het station. 16 april 20:00 Algemene Ledenvergadering GroenLinks Arnhem in zalencentrum Coehoorn in de Coehoornstraat 17. Als de vergadering net zo lang duurt als de bouw van het station, komt er misschien toch een acceptabele uitkomst.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Hogere rekenkunde"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*