Amateurvoetbal in Arnhem: nog geen beslissingen

De voetbalcompetities lopen op zijn eind, maar definitieve beslissingen zijn er nog niet gevallen. Mogelijk de komende week als doordeweeks enkele wedstrijden staan gepland. Het overzicht van dit weekend. ESA had op zaterdag in 3A thuis geen schijn van kans tegen Gazelle Nieuwland uit Dieren. De mede-koploper won afgetekend met 0-3 op Rijkerswoerd. In 4A ging ESCA op bezoek bij koploper Alverna in Wijchen. De Arnhemmers streden manmoedig, maar moest zich uiteindelijk toch met 3-1 gewonnen gegeven. Jurrien Schouten, correspondent voor Arnhem-Direct, tekende voor de enige treffer aan ESCA-zijde.

In de kelder van 4B kreeg Arnhem bezoek van Wodansceck, waarbij de gasten aan het langste eind trokken: 2-4. Alle doelpunten van de ploeg uit Wolfheze kwamen op naam van Rick van Genderen. In dezelfde klasse won Sportclub Oranje uit bij laagvlieger Ostrabeke met de kleinst mogelijke uitslag: 0-1, doelpunt Mick Roordink. De wedstrijd tussen DUNO en Elsweide werd bij rust met een 1-1-stand gestaakt, omdat ploegleider Willem Hallatu van Elsweide onwel werd en met de ambulance naar het ziekenhuis moest.

Zondag
Op zondag bewees SML zichzelf in 3B een slechte dienst door thuis met 1-0 te verliezen van DCS. Presikhaaf lijkt in 3C de titel aan een ander te moeten laten. De ploeg verloor thuis met 0-1 van Trekvogels. In 4F kreeg MASV bezoek van koploper Fortissimo. De thuisclub legde de gasten het vuur na aan de schenen, maar zag wel 3 punten naar Ede gaan: een 1-2-nederlaag, Said Chikri benutte voor MASV een strafschop. De derby tussen hekkensluiter Sportclub Oranje en VDZ eindigde in een 1-1-gelijkspel. Eldenia won de uitwedstrijd bij Eendracht met 1-4. AZ2000 pakte een punt in de uitwedstrijd bij Edesche Boys door met 0-0 gelijk te spelen. Arnhemse Boys Schuytgraaf haalde uit bij Driel: het werd maar liefst 0-5.

In 5D maakte Arnhemia geen fout in de race naar het kampioenschap. De ploeg was thuis met 4-1 veel te sterk voor Dierense Boys. In 5E won Elsweide het degradatieduel van CHRC met 5-3. De Paasberg was in dezelfde klasse oppermachtig in de thuiswedstrijd tegen Roda’28: 6-1 met treffers van Erdal Senyer, Marvin de Geest en Maikel Weggemans, die allen 2 keer scoorden. In 6F deed ESCA wat het moest doen om kans te blijven maken op de titel: thuis werd met 5-2 gewonnen van Oranje Wit uit Elst (Utrecht).

(Met dank aan Wim van Koppenhagen (webmaster SV De Paasberg) en Jurrien Schouten (ESCA-1, zaterdag) voor de aanvullende informatie.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Amateurvoetbal in Arnhem: nog geen beslissingen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*