Horeca-ondernemers: “Giro-weekend was dramatisch slecht”

Ze hadden gehoopt op een paar dagen met een topomzet. Een evenement van wereldformaat in de stad en geweldig weer. Wat wil je nog meer? Maar veel Arnhemse ondernemers zijn teleurgesteld over de omzet die zij het afgelopen Giro-weekend gedraaid hebben.

De twee dagen dat de Giro d’Italia op bezoek was in Arnhem had voor de horeca in de stad de goedmaker moeten zijn voor de verregende, koude Koningsdag. Helaas bleek dat niet zo uit te pakken.

“De stad lag er mooi bij”, aldus Lion Hermsen van Momento op de Facebookgroep van Koninklijke horeca Arnhem. “Maar voor de horeca heeft het helaas meer geld gekost van dat het op zou moeten leveren. Voor de horeca is het een blamage geweest. Ik ben drie keer door de stad gelopen en ik ben niet de enige die teleurgesteld is.”

Ook Ron Klop van café Colours is teleurgesteld. “Het was inderdaad een mooi plaatje, maar het centrum was uitgestorven op een enkel klein moment een uur na de start op zaterdag en een uur na de finish op zondag. Ik heb de ondernemers op het Jansplein gesproken. Zij hebben het over de slechtste weekend-omzet aller tijden. De koopzondag voor de winkeliers was eveneens dramatisch.”

Klop deed navraag bij bierbrouwer Heineken. “Heineken komt ook tot de conclusie dat Arnhem dramatisch slecht was. Nijmegen heeft het echter goed gedaan.”

Marcel van den Berg van café Pavlov bevestigt het beeld dat het bar slecht was: “Dit afgelopen weekend komt bij mij wel in de top 3 van slechtste weekenden in het hele bestaan van 23 jaar Cafe Pavlov. Ik vind het balen voor iedereen, na al die inspanningen.”

De ondernemers tasten in het duister over de oorzaken van de slechte omzet.
Lion Hermsen: “Was het te warm? Stonden de wagens er te kort? Was het podium te snel afgebroken of kwam het omdat het zondag was en de laatste dag van de vakantie was. Allemaal giswerk. Aan de ondernemers heeft het in ieder geval niet gelegen.”

De ondernemers in Arnhem hadden gewaarschuwd kunnen zijn. Vorig jaar, bij de start van de Tour de France in Utrecht, was het exact hetzelfde. Zowel de horeca als de winkels in Utrecht draaiden slecht, ondanks de massa mensen die in de stad aanwezig was.

De Utrechts ondernemer Peter Freling zei vorig jaar tegen RTL: “Voor lokale ondernemers was het niet goed. Ik heb meer dan de helft van de omzet ingeleverd van een regulier weekend. Het heeft ons keihard geld gekost. Commercieel gezien is het een slecht weekend geweest, ondanks de vele duizenden bezoekers.”

Foto: Gemeente Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Horeca-ondernemers: “Giro-weekend was dramatisch slecht”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*