Informatieavond verbeterplannen omgeving Velperpoort

Foto: Tjeerd Knier

ARNHEM – Bij de gemeente Arnhem wordt al enkele maanden nagedacht over het verbeteren van de omgeving van het station Velperpoort. Door een aanpassing van de openbare ruimte rond het station moet dat beter toegankelijk worden en vooral veiliger.

NS en ProRail werken daarnaast op dit moment ook plannen uit om de entrees van het station en de spoordijk te verbeteren. De uitvoering van die plannen worden gecombineerd met de aanpak van de openbare ruimte om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Beide plannen zijn op maandag 20 februari a.s. tijdens een informatieavond in het Posttheater aan de Rosendaalsestraat 27 in te zien. Tussen 18:30 en 20:30 uur is er een vrije inloop en is er gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers van de gemeente.

De plannen zijn in opdracht van de gemeente door het Arnhemse Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur gemaakt.

De aanleiding
Station Velperpoort werd enige tijd geleden beoordeeld als het minst prettige station van Oost-Nederland. Het is onveilig en onaantrekkelijk volgens ondervraagde treinreizigers. Dit is reden voor de gemeente om het gebied aan te passen.

In de plannen komt er meer plaats voor fietsen en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Het hele gebied wordt ingericht als ‘shared space’ net zoals de aangrenzende Steenstraat.

De uitvoering van de plannen zal plaats moeten vinden vanaf augustus tot en met december van dit jaar. De partijen die in de herinrichting van het stationsgebied Velperpoort investeren zijn de provincie Gelderland, NS Stations, ProRail en de gemeente Arnhem.

Bron: Nieuwbericht Gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Informatieavond verbeterplannen omgeving Velperpoort"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*