Inloopavond herontwikkeling de Koepel

De koepelgevangenis wordt medio dit jaar in de verkoop door het Rijksvastgoedbedrijf. Het complex is al geruime tijd niet meer in gebruik als gevangenis en ook de tijdelijke functie voor de opvang van asielzoekers is verleden tijd.

Om tot een gedragen hergebruik van het complex te komen wil het Rijksvastgoedbedrijf in overleg met omwonenden de uitgangspunten voor herontwikkeling vaststellen in samenwerking met de gemeente Arnhem.

Op woensdag 8 februari 2017 vindt hierover een inloopavond plaats in de Koepel. De inloop is vanaf 19.30 uur, de start is om 20.00 uur. Op die avond wordt het verkoopproces toegelicht door het Rijksvastgoedbedrijf en vertelt stedenbouwkundige Thor Smits iets over de geschiedenis van de Koepel en de wijk en de ontwikkelingen die het gebouw en de wijk in die tijd hebben doorgemaakt.

Tijdens de bijeenkomst kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden in gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf, de Rijksbouwmeester, de gemeente en de leegstandsbeheerder.

Er is ook een vertegenwoordiging van de werkgroep Koepelinzichten uit de buurt. Die werkgroep is nog op zoek naar deelnemers en aanmelden daarvoor is op de inloopavond dan ook mogelijk.

De concept nota van uitgangspunten (zie onder) moet nog worden vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. De resultaten van 8 februari neemt het college daarbij mee. De planning is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Persbericht gemeente Arnhem

Concept nota van uitgangspunten herontwikkeling PI De Berg Arnhem
De gemeente Arnhem en het Rijksvastgoedbedrijf hebben de uitgangspunten voor herontwikkeling samen uitgewerkt. Die concept-nota is via de volgende link te downloaden: Download dit bestand

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Inloopavond herontwikkeling de Koepel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*