Intentieverklaring hoogwaardige busverbinding Arnhem – Wageningen getekend

Foto: Gemeente Renkum

ARNHEM – Vertegenwoordigers van de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem en de provincie Gelderland hebben vanmiddag een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een hoogwaardige busverbinding tussen Arnhem en Wageningen.

De getekende intentieverklaring is gericht op het onderzoeken van een dergelijke verbinding. De busdienst zou dan uiterlijk in 2022 in gebruik moeten zijn genomen.

De noodzaak voor uitbreiding van deze verbinding is de sinds 2013 sterk toenemende stroom reizigers tussen Station Arnhem Centraal en Wageningen University & Research (WUR).

De provincie Gelderland ziet deze uitbreiding als een stimulans voor de regionale economie. Inzet van ‘zero emissie technieken’ heeft tevens positieve gevolgen voor de regionale economie en werkgelegenheid.

Om die reden financiert de provincie Gelderland het onderzoek naar de hoogwaardige en duurzame busverbinding als toekomstige concessieverlener.

De intentieovereenkomst is vanmiddag in Oosterbeek getekend door gedeputeerde Conny Bieze, de wethouders Geert Ritsema (Gemeente Arnhem), Jasper Verstand (Gemeente Renkum) en Han ter Maat (Gemeente Wageningen), Tijs Breukink (Raad van Bestuur Wageningen University & Research, wethouder Arthur Boone als voorzitter van het PFO Mobiliteit (regio Arnhem Nijmegen), Sigrid Helbig (The Economic Board) en Marcel Hielkema (VNO-NCW).

Bron: Gemeente Renkum

Reacties