Open dag Hack42 op zaterdag 25 maart

Foto: Dennis van Zuijlekom

ARNHEM – Het hackersevenement HAR2009 in Vierhouten was het begin van een golf van hackerspaces in Nederland, momenteel zijn er 16 gevestigde hackerspaces.

Dit zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren.

Tijdens de open dag op zaterdag 25 maart is het mogelijk om zelf te ontdekken wat hacken inhoud en te zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag.

Vanaf 11:00 uur ‘s ochtends zijn de deuren geopend en om 17:00 is het dagprogramma afgelopen.

Het adres van Hack42 is Koningsweg 31A, 6816 TG in Arnhem. Hack42 is gevestigd in voormalig klooster Vrijland, op de eerste en tweede verdieping.

Hackers vinden ethiek belangrijk, daarom wordt er binnen de hackerspaces gesproken over hoe hackers proberen de wereld te verbeteren door kritisch en fris naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken en kennis te delen.

Daarnaast zijn hackerspaces plekken waar mensen komen die mooie, grappige en creatieve dingen maken. Een plek onder gelijkgestemden waar ze welkom zijn en waar zij een gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen en informatie kunnen delen. Een plek die inspiratie geeft!

Wat is er te doen?
Op deze dag zal Hack42 openstaan voor bezichtiging. Er zullen rondleidingen gehouden worden en er zijn ook andere activiteiten om aan mee te doen. Een greep uit de mogelijkheden:

* Bezichtiging computermuseum met werkende machines tot aan de jaren 90;

* Linux inloop: bezoekers kunnen gratis Linux op hun laptop installeren;

* Een projectkitje solderen die je mee naar huis nemen als het af is;

* Lezing door security specialist Arjen Kamphuis over leaks van CIA-tools.

Meer informatie over de open dag kun je vinden in het volledige persbericht op de website van Hack42

Reacties

Over de auteur

Hack42
Hack42 is een stichting die is opgericht in april 2010, momenteel gevestigd aan Cruquiusweg te Arnhem (naast Monkeytown). Onze missie is het faciliteren van raakvlakken tussen creativiteit, techniek en kunst. Dit doen we in de vorm van een hackerspace: een technische speeltuin voor volwassenen! Plezier en het delen van kennis staan bij ons voorop.

Wees de eerste die reageert op "Open dag Hack42 op zaterdag 25 maart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*