Jasper van Luijk in Theater aan de Rijn

BLISS in Theater aan de Rijn donderdag 16 en vrijdag 17 november

Deze week is er in Theater aan de Rijn de dansvoorstelling BLISS te zien van choreograaf Jasper van Luijk.

Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Met zijn afstudeervoorstelling About There & Here won hij de ITs Choreography Award, een prijs voor pas afgestudeerd choreografietalent. Onder de vleugels van Korzo, MAAS theater en dans en De Nieuwe Oost maakte hij verschillende werken als Quite Discontinuous, dat werd geselecteerd voor het internationaal festival Dance Roads.

Na het succes van Yonder (2015) en The Definition of Now (2016) is Bliss de derde voorstelling van choreograaf Jasper van Luijk over de relatie tussen mens en tijd. Bliss is tevens de eerste productie van Jasper van Luijks eigen stichting SHIFFT. Een voorstelling in coproductie met De Nieuwe Oost.

In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

 

Onvoorspelbare totaalervaring in een dynamisch glitterlandschap.

In BLISS gaan dans, elektronische livemuziek en taal met elkaar op zoek naar geluk in ons digitale tijdperk.

‘To be or not to be?’, Shakespeare is akelig relevant. Wanneer zijn we online en wanneer offline, en belangrijker, wanneer zijn we echt hier en wanneer niet? Hoe echt zijn onze digitale vriendschappen en hoe afhankelijk zijn wij van de overdaad waarmee wij die informatie consumeren? Zijn we allemaal journalist, fotograaf of follower?

Na het succes van Yonder en The Definition of Now is BLISS de derde voorstelling van choreograaf Jasper van Luijk over de relatie tussen de mens en zijn tijd. BLISS is tevens de eerste productie van Jasper van Luijks eigen stichting SHIFFT.

Foto’s: Menno van der Meulen

 

Voor informatie en kaartverkoop, kunt u de site bezoeken.

BLISS is voorstelling in coproductie met De Nieuwe Oost en ondersteund door theaternetwerk de CoProducers.

Concept/Choreografie: Jasper van Luijk | Cast: Youri Peters, Ruben Garcia-Arabit, Helena Hoogenkamp en Lennart Siebers |Tekst: Helena Hoogenkamp | Muziek: Lennart Siebers | Dramaturgie: Sjoerd Vreugdenhil | Kostuumontwerp: Carlijn Petermeijer | Coaching: Eve Hopkins | Techniek: Rob Daanen, Brent Egberts | Ontwerp: Jasper van Luijk | Met dank aan: Dave Schwab, Eve Hopkins en Camiel Corneille | Productie: SHIFFT, De Nieuwe Oost, De Coproducers

Reacties