Je eigen broek ophouden: theaterroute De Arnhemse Broek

- Zefanja Hoogers

Een avontuurlijke theaterroute door de wijk: Muziektheater de Plaats vervolgt haar wijktheatertour door Arnhem. Ditmaal vertoont de het Arnhemse Broek aankomend weekend haar kunsten. De (generale) repetities zijn in volle gang. Kom kijken op 15, 16 of 17 juni.

Je eigen broek ophouden

Uiteraard leent de naam van de wijk voor woordspel. Aan de Rietgrachtstraat waren we bij de laatste repetities van de scène ‘Je eigen broek ophouden’ waar de makelaar tijdens de verkoop van het pand de zwerver ontmoet, waar het ontwikkelen van vastgoed tegenover historische waarde van steen komt te staan en waar het oorlogsmonument van het vergissingsbombardement even verderop een rol in het verhaal speelt. Bewoners Wim Top en Marc Veldhuis (foto) maakten er onder begeleiding van regisseur Kirsten Robben een soms ongemakkelijk maar uiteindelijk vertederend stuk van.

De Arnhemse Broek bestaat uit één theaterroute met vijf prachtige scènes op vijf prachtige locaties waaraan zo’n 65 ‘Broekenaren’ meespelen, -zingen, – dansen of van alles een beetje tegelijk. Wereldse klanken en exotische dans in een Broekse kippentuin. Ontroerend theater over wachten, hopen en missen bij het RIBW torentje. Een meeslepend en absurd kansspel in De Kansen (fabriek). En nog veel meer…

Komt dat zien! De publieksbegeleiders brengen je er heen.

Kaartjes

Vrijdag 15 juni 19:30u, zaterdag 16 juni 19:30u en zondag 17 juni 14:00u start de route vanaf de Symfonie aan de Valckenierstraat. Kaartjes kosten €10,00, maar voor Broekenaren maar €5,00 en voor Gelrepashouders nóg minder. Op de website van De Plaats vind je meer informatie over de theaterroute en kun je je kaartje bestellen.

Muziektheater de Plaats

De Arnhemse Broek is tot stand gekomen met behulp van de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem/Rozet en ondersteuning van het Bewonersoverleg. De Plaats is in 1998 is opgericht vanuit het verlangen muziektheater te maken ‘op betekenisvolle plaatsen in de openbare ruimte’. De Plaats zoekt naar nieuwe verbindingen tussen kunst, locatie en publiek.

 

Reacties