Jongste Beiaardier van Nederland gekozen voor Eusebiuskerk

Na een spannende selectie voor een nieuwe beiaardier is als winnaar de 22 jarige Bob van der Linde uit de bus gekomen.

Uit 12 kandidaten waren er 4 gekozen om een stuk te spelen, de jury ging vorige week luisteren op het terras van Trix en Rees naar de verschillende fragmenten zonder dat men wist wie er speelde.

De muzikale kwaliteiten samen met de ambities van de beiaardier heeft de jury doen besluiten om Bob te vragen de nieuwe stadsbeiaardier te worden.

Bob van der Linde (*1995) begon, na enige jaren pianoles op 13 jarige leeftijd met orgellessen in Zwolle bij Roy Kroezen. Studeert nu Orgel en Kerkmuziek bij Reitze Smits en Mark Lippe aan het HKU Utrechts conservatorium, en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en Gijsbert Kok. Hij won op Internationaal beiaardconcours te Goes de eerste, en te Breda de tweede prijs. Bob is cantor-organist van Oud-Katholieke St. Vitus in Hilversum en organist van de Anglican church in Zwolle.

Vanaf 1 januari zal Bob wekelijks een uur spelen, daarnaast zal hij de toetreden tot de orgelcommissie om samen met het bestuur van de Stichting Eusebius Arnhem en stadsorganist Johan Lijmes het carillon meer onder de aandacht te brengen van het publiek. Men moet dan denken aan concerten, workshops, samenspel met orgel en andere instrumenten.

Reacties