Jubileum Stadslandbouw Mooieweg

jubileum-Stadslandbouw-Mooieweg
jubileum-Stadslandbouw-Mooieweg

Stadslandbouw Mooieweg in Rijkerswoerd bestaat vijf jaar. Op zaterdag 5 oktober is er een feestelijke jubileum-dag met diverse workshops en demonstraties, kinderactiviteiten, een excursie en rondleidingen, hapjes en drankjes. Iedereen is welkom! Wethouder Cathelijne Bouwkamp is ook aanwezig en zal samen met anderen om 14:30 uur een handeling verrichten om het vijf-jarig bestaan te markeren.

Stadslandbouw Mooieweg organiseert de dag samen met hun buren van Tuinderij de Mijmering, Dutchmoors Schapen en de Zorgtuin van 13:00 tot 18: 00 uur. Er is van alles te zien en te doen.

Workshops en kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen of vogelvoerplankjes knutselen onder begeleiding van het Natuurcentrum. Bezoekers kunnen deelnemen aan de workshops ‘groenten inmaken’, ‘pompoenmuffins bakken’ of ‘pizza maken met Jappie van de pizzabakfiets’.
Ook zijn er diverse demonstraties, zoals ‘Schapenvacht vilten’ , ‘Onmogelijke groenten bestaan niet’ en ‘de beroemde Eldense blauwe pruimen’. Workshops en demonstraties starten om 13:30 en om 15:15 uur.
Voorafgaand aan de start van het programma aan de Mooieweg is er om 11:00 uur een combi-excursie Voedselbank-Stadslandbouw. Deelnemers zien hoe groenten geteeld worden aan de Mooieweg en wat daar mee gedaan wordt bij het centraal Uitgiftepunt van de Voedselbank in Arnhem-Zuid.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma is te vinden op www.stadslandbouwmooieweg.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de workshops en de excursie. Voor donateurs zijn alle activiteiten gratis. Wees er snel bij, want vol is vol!

Reacties