Kademarkt op de Rijnkade verdwijnt

Er komen dit jaar geen Kademarkten op de Rijnkade. Dat meldt initiatiefnemer Kwartiermakers Arnhem op haar Facebookpagina. Drie weken geleden liet de organisatie al weten dat het maar de vraag was of er ook in 2016 Kademarkten gehouden zouden worden op de Lage Rijnkade.

Op de Kademarkt bood een afwisselende mix van kunst, kitsch, antiek, lekker eten en muziek . Daarnaast waren op de markt regelmatigvoorstellingen van theater- en dansgezelschappen te zien. “De leukste markt tussen de bruggen” verdwijnt omdat de gemeente geen budget meer beschikbaar stelt.

Zonder bijdrage van de gemeente is het lastig om de Kademarkt te organiseren, zegt Zefanja Hoogers tegen de Gelderlander. “De markt had hoge onkosten in het autovrij houden van de Rijnkade. Daarom hebben Kwartiermakers Arnhem er de stekker uitgetrokken.”

De site Kwartiermakersarnhem.nl was al een tijdje uit de lucht. “Veel deelnemers in Arnhem vragen zich af hoe de toekomst er uit ziet om hun verzamelde spullen te verkopen. Wij ook!”, aldus de Kwartiermakers.

Via de Facebookpagina wil Kwartiermakers Arnhem op zoek gaan naar alternatieven. “We zijn druk aan het zoeken naar alternatieven om de markt in een andere vorm en op waarschijnlijk een ander locatie te laten terug komen. We laten snel van ons horen!”

Foto: Kwartiermakers Arnhem

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kademarkt op de Rijnkade verdwijnt"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*