Kernwinkelapparaat Arnhem

{

Op woensdag 29 januari a.s. gaan de leden van de Gelderse Studiekring voor Ruimtelijke Ordening (GSRO) zich verdiepen in de toestaand van het (kern-)winkelapparaat in Arnhem. Dat er op dat gebied veel gebeurt is alom bekend. De meest markante “ontwikkeling” is natuurlijk het vertrek van de Bijenkorf. Wat voor de één een gemis zal zijn is voor anderen een zegen. Maar wat moet je en wat kan je daar als gemeente mee?

De GSRO heeft twee sprekers uitgenodigd om een beeld te schetsen van de zorgwekkende toestand van het winkelbestand. Uiteraard komen die avond de bedreigingen en de kansen voor de Arnhemse binnenstad aan de orde. Voor niet-leden van de GSRO is deelname als introducee beperkt mogelijk. Lees hieronder meer over de sprekers en de inhoud van de avond.

De Gelderse Studiekring voor Ruimtelijke Ordening heeft Chris Lanting, makelaar bij Strijbosch Thunissen bereid gevonden om een analyse te geven over het Arnhems winkelgebied en de problemen op basis van de Retail Monitor. Hierbij komen dus concrete cijfers aan de orde met betrekking tot onder meer de leegstand in de Arnhemse binnenstad.

Toon Verschuren van de afdeling Economische Zaken zal het verhaal doen vanuit de gemeente Arnhem, waarbij het niet alleen om oplossingen gaat, maar vooral ook vragen en daarmee samenhangende bestuurlijke dilemma’s. Hij zal zijn betoog opbouwen aan de hand van een paar stevige stellingen. Het beloofd dus een interessante avond te worden, waarbij informatie en kennis kan worden gedeeld.

De presentaties beginnen om 19.30 uur en om 21.00 uur is de afronding en kan er worden nagepraat over dit voor Arnhem zo belangrijke thema. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 januari a.s. bij Henk Jense, bij voorkeur per e-mail jensehlc@xs4all.nl of telefonisch 06-51073069. Voor niet-leden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Foto: KLF-ART

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kernwinkelapparaat Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*