De beste hamburger van Arnhem

{

In Arnhem de allerlekkerste hamburgers eten. Dat kan bij, laat ik het goed zeggen, frietrestaurant de Mert aan de markt. Op 14 januari is door SVO Vakopleiding Food en Stichting de Lekkerste wedstrijden de Breack a neckburger van de Mert uitgeroepen tot de tweede lekkerste hamburger van Nederland. Na een voorronde waarbij deelnemers hun receptuur instuurden stonden 18 deelnemers in de finale op het grote podium tijdens de horecava in Amsterdam. En hoe goed is het om de hamburgerkoningen uit het westen te verslaan. Slechts één wist volgens de jury een beter broodje te maken maar helemaal unaniem waren ze niet. En er werd zelfs even getwijfeld over de eerste en de tweede prijs.

Niet door mij, ik twijfel er geen moment aan dat deze Breack a neckburger van de chefkoks Jos van Dijk en Jacco Brunbeck, de heerlijkste hamburger van Nederland is. Zelf ben ik niet een echte hamburgerfan, vaak vind ik het maar kleffe broodjes met een vettig stuk vlees er op maar voor de hamburgers van de Mert ga ik graag even naar het centrum. Klinkt dit niet haute cuisine? Subtiel gerookt varkensvlees met veldtomaat, knapperige botersla, zelf gepekelde uien, gecarameliseerde spek en een huisgemaakte aiolisaus.

Ik heb zelfs vrienden die in de buurt van Amsterdam wonen en eigenlijk altijd een hamburger bij de Mert willen gaan eten als ze op bezoek zijn. Er is geen eettentje in Amsterdam en omstreken die zulke lekker hamburgers heeft, vinden zij. Hoe leuk is dat. Vooral voor de eigenaar van de Mert die nog niet zo lang geleden met zijn etablissement begon. Geen snackbar maar een gezellig frietrestaurant wilde hij, waar gasten aan een leuk tafeltje, gedurende de dag, met de lunch of in de avond een hapje kunnen eten in een ongedwongen sfeer. Samen met je vrienden, collega’s, met het gezin of alleen in gezelschap van een krantje of je laptop.

Hij kan trots zijn, wat is de Mert een geweldige aanvulling op de Arnhemse horeca!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De beste hamburger van Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*