Voor wie van klassieke muziek houdt: vijf gratis concerten

Op zaterdag 27 januari luidt Stichting Muziekkoepel Arnhem in de Koepelkerk aan het Jansplein, het nieuwe jaar in met Ensemble Odyssee. In 2018 zijn er vijf gratis Koepelkerkconcerten te beluisteren in de Oude Muziek serie van ‘Muziek onder de Koepel’.

Gratis Klassieke concerten op de zaterdagmiddag

De serie legt zich toe op Oude Muziek; alle musici zijn gespecialiseerd in het bespelen van authentieke instrumenten en hebben hun sporen verdiend in de toporkesten van Europa. Het Ensemble Odyssee is een in Amsterdam gevestigd barok ensemble dat zichzelf als één van de jonge exponenten van de oude-muziekbeweging in Nederland ziet. ‘We houden de principes van de pioniers hoog, maar weten daarbij ook een eigen aanpak te vinden’, aldus hun website.

Koepelkerk

Sinds 1999 organiseert de stichting haar gratis klassieke concerten in Arnhem. De geweldige akoestiek van de Koepelkerk past goed bij de klank van de Oude Muziek die vanaf het begin werd wordt geprogrammeerd. In 2018 zullen er ook op 3 maart, 26 mei, 8 september en 24 november concerten zijn. Aanvangstijd van de concerten: √°ltijd 13.30 uur. Bekijk de website voor verdere details.

Gratis maar niet voor niets

De entree van onze concerten is vrij met een collecte aan de uitgang! Deze Oude Muziek serie draait geheel op collectegeld na afloop van ieder concert en particuliere giften.
Met steun kan de stichting in 2018 en misschien 2019 ook weer verder programmeren.

Foto: Facebook Ensemble Odyssee

Reacties