Klimhal ‘Rijnboulder’ in opbouw in de ‘Rijnhal’

Afbeelding: Mountain Network https://t.co/vQEEF3eQga

ARNHEM – Mountain Network exploiteert een klimhal naast zwembad ‘De Koppel’ in Arnhem Zuid. Sinds vorig jaar bestaat het plan om in een leegstaand gedeelte van de voormalige Rijnhal een ‘boulderhal’ in te richten.

Decathlon, de winkel voor sportartikelen, die zich vorig jaar in de Rijnhal vestigde, heeft niet de hele hal in gebruik genomen. In het noordelijke deel van die hal is nog een vrije ruimte van 2.600 vierkante meter op een totale oppervlakte van 8.000 vierkante meter voor de hele hal.

Onder de naam ‘Rijnboulder’ wordt nu hard gewerkt om het vrije gedeelte in te richten als ‘boulderklimhal’. Met 1.500 vierkante meter wordt het de grootste klimhal in zijn soort in Nederland.

De klimvariant ‘boulderen’ komt neer op het beklimmen van 4,5 meter hoge blokken zonder enige ‘zekering’ met behulp van touwen. Er is wel sprake van veiligheid in de vorm van dikke matten die een val moeten breken.

Het ‘boulderen’ is een sport die een enorme groei laat zien in Nederland. Mountain Network laat op de Facebook-pagina weten dat de inrichting van hun gedeelte van de Rijnhal nu is begonnen:

“We zijn nu eindelijk echt aan de slag in RijnBoulder! Het bouwteam heeft ruim 4000 m1 balkhout naar binnen gebracht en 100 underlayment platen. De eerste verlichting zit in het dak. Ook zijn we begonnen met de productie van de eerste boulderblokken, 850 driehoeken. In totaal gaan we ongeveer 2000 m2 plaatmateriaal verwerken! En… de klimgrepen zijn besteld .”

Het is de bedoeling dat ‘Rijnboulder’ na de zomer opengaat. De exploitant wil in het nieuwe klimcentrum internationale wedstrijden gaan organiseren en zich oriënteren op het trainen van klimtalent vooruitlopend op de Olympische Spelen in 2020, waar klimmen in dat jaar een onderdeel wordt als olympische sport op die Spelen.

Reacties