Komkommertijd [5]

Het is duidelijk vakantietijd: de stad is rustig, mensen zijn weg, grotere evenementen komen pas later weer deze maand, politici zijn met reces en de mailboxen blijven leeg. Toch levert een rondje fietsen door de stad al snel interessante, grappige of opmerkelijke beelden op: komkommertijd!

Je woont met je kinderen in Presikhaaf in een flat vier hoog, zonder balkon en al helemaal zonder tuin. Er zijn wel wat grasveldjes voor de deur in de schaduw en een trapveldje achter in de zon. Maar dat is het dan. Hoe kom je de zomervakantie en de hittegolven door!

Als je een tuin hebt, kan je een opblaasbadje natuurlijk lekker tijdens de hele hittegolf laten staan. Maar als je geeneens een balkon hebt en al helemaal geen tuin, moet je dus dat opblaaszwembadje op het grasveldje voor de flat neer zetten. Watertoevoer? Geen idee! Vanuit het keukenraam naar beneden? Is er een kraan en een tuinslang in de kelder van de flat?

Het zwembadje heeft in ieder geval gevuld zijn taak voor de dag volbracht. En nu is de dag voorbij. Dus moet het badje weer leeggegooid en opgeruimd worden. Gedoe. De jongens gaan dan toch nog maar een balletje trappen, achter, in de zon. Morgen weer een dag. Hoewel het weer er dan iets anders uit ziet.

Komkommertijd.

Reacties