Cobercokwartier verkennen tijdens Festival de Luie Hond

© Zefanja

De Cobercofabriek, als Cobercokwartier een nieuw stuk stad en de nieuwe creatieve hotspot van Arnhem – met de oude en historische Melkfabriek als kloppend hart. Dat moet het worden: Samen met de toekomstige lokale ondernemers, creatievelingen en andere initiatieven maken zij verhalen die dit nieuwe stuk stad aan het water bepalen. In het weekend van 31 augustus t/m 2 september strijkt Festival de Luie Hond na een aantal zomeredities op de Stadsblokken neer aan de overkant; dé gelegenheid om het terrein en het gebouw verder te verkennen.

Geschiedenis

De Coöperatieve Arnhemse Melkinrichting en Zuivelfabriek (C.A.M.I.Z.), voorloper van de Coberco is in 1921 gesticht en in puin gevallen na de WOII. Het huidige pand is in de wederopbouwperiode van de grond gekomen: ‘De geschiedenis van dit complex is een onmiskenbaar onderdeel van de restauratie en herbestemming. Aan de hoofdstukken uit het verleden en de leegstand van de afgelopen jaren, wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Vandaag de dag koesteren we wat er nog staat én doen we waar Arnhem al jaren recht op heeft: we geven deze unieke plek terug aan de stad’ aldus het Cobercokwartier. Op dit moment zijn er nog geen woningen in verkoop in Cobercokwartier. Naar verwachting gaan in eind 2018 de eerste woningen in verkoop.

Eerdere initiatieven

Initiatieven als de Internationale modetentoonstelling State of Fashion, de tijdelijke expositieruimte MIR en nu Festival De Luie Hond geven het nieuwe gebied nu al kleur.

De Luie Hond

“Wil je ook Cobercokwartier verkennen? Kom dan tussen 31 augustus t/m 2 september meegenieten van alles wat er door De Luie Hond wordt georganiseerd!” nodigt gebiedsontwikkelaar BPD uit. “Een spetterend festival met foodtrucks, muziek en nog veel meer.” Dus ben je naast feesten ook geïnteresseerd in het Cobercokwartier? Grijp je kans.

De Wijvenkraam

Wijvenkraam komt met een uitbundige nazomer editie tijdens Festival de Luie Hond. De inmiddels bekende markt voor ‘meiden’ van alle leeftijden vindt op zondag 2 september plaats in de iconische Melkfabriek, Arnhem. “Een bijzondere samenwerking, uiteraard vol shoppen, eten, dansen en genieten, zoals wij dat graag bij Wijvenkraam doen.”

Reacties