Krijgers van Arnhem: Vluchten naar de Vrijheid?

In samenwerking met het ruru-huis zal Schrijverscafé OSCAR op vrijdag 16 september een interview laten horen van een Syrische vluchteling die zijn kant verhaal wilde vertellen. Schrijfster Lilian Regtvoort werd geïnspireerd en schreef er het gedicht ‘Breathless’ bij. Tijdens dit gebeuren zal ze haar gedicht live voordragen.

Na deze poëtische woordslag zal er ruimte geparkeerd worden voor een korte pauze. Dit geeft de bezoeker meteen een mogelijkheid om alle kunstexposities te bewonderen en op adem te komen.

Exposanten
Kunstenaars Herbert van der Lugt en Khattar Shaheen zullen met hun schilderijen, potlood en pentekeningen in het kunstwerk van VVestlife exposeren. Deze tent is te vinden tegenover het Sonsbeek Paviljoen. De tent is overigens gemaakt van reddingsvesten en door kunstenaarscollectief KUNSTrePUBLIK tot leven gewekt voor Sonsbeek 2016 transACTION.

Discussietafel: ‘Vluchten naar de vrijheid’
Aan tafel zal gediscussiëerd worden over het gesprek en de vragen die dit en soortgelijke verhalen oproepen. Met het aanwezige publiek zullen gedachten uitgewisseld en gedeeld worden met o.a. Susan van Ommen, vervangend Arnhems raadslid en fractievolger voor D66.

Entree is gratis

Programma-indeling vrijdag 16 september:

14:00-15:00
De leader van Krijgers van Arnhem zal gezongen worden door singer-songwriter Rick Kewal. Hij zal zijn eigen geschreven liedje ‘Echo’ de ruimte in schallen.

Na deze performance starten we met het interview van de Syrische vluchteling en dit zal circa dertig minuten duren. Lilian Regtvoort zal na het interview aansluitend haar gedicht Breathless voordragen.

15:00 – 15:20
Tijd voor een pauze, dus een goed moment om langs de kunstwerken te lopen van de exposanten. Er zal tijdens deze poos genoeg drinken en kleine versnaperingen zijn voor onze gasten.

15:20 – 16:30
Discussietafel: Vluchten naar de Vrijheid?
De discussie zal geleid worden door onze presentator René Gademann en hij zal er voor zorgen dat het publiek deelgenoot wordt van dit onderwerp.

Alles wordt op scherp gezet, want het is niet gedaan met er alleen over te spreken. Het zorgt er voor dat we kleine stapjes maken binnen deze wereld. Want vluchten we allemaal niet ergens voor? Of is het puur toeval dat we in deze setting samenkomen. Doe mee tijdens deze conversatie en laat vooral je stem horen.

16:30-17:00
Afsluiting van het programma ‘Krijgers van Arnhem’.
– Singer-songwriter: Simone Lieberwirth gaat één van haar zelfgeschreven liedjes zingen.
– Maestro Ronny Schenk zal geïmproviseerd trompet spelen.

In het kort:
Krijgers van Arnhem is een seriereeks die bedacht is door het Schrijverscafé OSCAR (organisatoren Rick Kewal, Lilian Regtvoort en René Gademann).

In deze reeks hebben we vier inwoners geïnterviewd die wij Krijgers vonden. Daarnaast vroegen we schrijvers zich te laten inspireren door het verhaal van de Krijger. Zo rolden er gedichten uit de mouwen en verhalen voor dit radioprogramma.

Tevens zijn deze opnames te beluisteren via ruru-radio die onderdeel uitmaakt van het ruru huis. Wil je meer horen van het radioprogramma ga dan naar deze bovenstaande link en kijk naar het tijdschema van alle uitzendingen.

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Krijgers van Arnhem: Vluchten naar de Vrijheid?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*