Wijken voor Kunst in Klarendal, Sint Marten en Sonsbeekkwartier

Op zondag 25 september 2016 vindt voor de twaalfde keer de kunst- en cultuurmanifestatie Wijken voor Kunst plaats. Diverse kunstminnende bewoners uit de wijken Klarendal, Sint Marten en Sonsbeekkwartier laten hun creatieve uitingen aan elkaar en aan buitenstaanders te zien. Sommigen doen dat ook al op zaterdag de 24e in ateliers en winkels in het Modekwartier.

De organisatie van Wijken voor Kunst realiseert zelf drie kunstprojecten. Momenteel wordt daar samen met bewoners, kinderen, organisaties, kunstenaars en studenten nog volop aan gewerkt. De resultaten daarvan zullen te beleven zijn op de zondag.

Kinderen van de Jan Ligthartschool werken samen aan een kunstwerk met kunstenaar Casper Verborg. Iedereen is welkom dat te komen bewonderen in de Nieuwe Hommel aan de De Wiltstraat. Verder is daar een afwisselend programma van theater en muziek. Andere kinderen hebben oudere bewoners uit de wijk geïnterviewd over verdwenen beroepen. Die verhalen zullen in korte voorstellingen verteld en beleefd worden in Molen de Kroon aan de Klarendalseweg. Op het Kazerneplein staat alles in het teken van voedsel, ‘Eten is een Kunst’. Kinderen van basisschool Kunstrijk treffen daarin meerdere bewoners van het terrein, zoals Theater Klare Taal, gebruikers van het Huis van Puck zoals ook de keuken van Driestroom.

Bijzonder om te noemen is dat schildergroep Lokaal9 onder begeleiding van Jan Meijering bijdrage leverde aan de Sonsbeek’16 tentoonstelling, door een expositie in de stadstuin Kweekland. In delen zullen deze kunstwerken nog eens te bezichtigen zijn op zowel het Kazerneplein als in de tuin achter de Wereldkeuken. Verder openen kunstenaars hun ateliers, galeries en huiskamers om iedereen te laten zien wat voor werk te maken.

Voor meer informatie, kijk op de website www.wijkenvoorkunst.nl maar vooral op de Facebookpagina @wijkenvoorkunst én in het evenement voor de laatste nieuwtjes. Alle locaties zijn open van 12.00u tot 18.00u, tenzij anders vermeld. Volg verder de herkenbare rode vlaggen!

Foto: Jonkheer Brantsen werkt met kinderen – 2007 Zefanja.nl

Bewaren

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wijken voor Kunst in Klarendal, Sint Marten en Sonsbeekkwartier"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*