Kunstenaar Arno Arts overleden

Eén van Arnhems beroemdst kunstenaar Arno Arts is vandaag overleden. Arno was al een tijdje ziek, maar bleef tot het allerlaatste actief binnen de creatieve kunstzinnig wereld in Arnhem en daarbuiten. Arno Arts werd 70 jaar.

Klarendal

Na zijn studententijd aan de Kunstacademie (ArteZ) raakte Arno in Klarendal verzeild en had een oogje op het pand waar hij tegenover woonde, het ‘Zijlstra’ pand aan de Klarendalseweg – duidelijk zichtbaar aan de keramieke gevel, ooit een kruidenierswinkel. Het lukte hem daar te gaan wonen en zijn atelier in te richten. Van daaruit heeft hij de decennia lang de meeste transformaties voor zijn neus zien afspelen; van grimmige wijk naar hip modekwartier. De laatste jaren verrichte hij zijn stoffige werkzaamheden weer graag op de stoep voor zijn atelier, om tussendoor ook praatjes te maken met voorbijgangers. Hij was ook onder de nieuwere bewoners van de wijk een geliefde buur.

Kunstenaar/Artmaker

Arno’s werk werd vooral gemaakt in openbare ruimtes in en buiten Arnhem waarbij hij wisselende technieken gebruikte en graag speelde met iconen uit de consumptiemaatschappij. Kijk voor een overzicht op zijn website. Hij maakte daarnaast altijd dankbaar gebruik van zijn achternaam: Arno verkondigde ‘les beaux arts’.

Condoleances

Op de Facebook pagina van Klarendal stromen de condoleances binnen…

Foto: Zefanja.nl

 

 

 

Reacties