Last Post

{

… Made in Arnhem …

Er waren elf insprekers.
En negenendertig raadsleden plus vijf wethouders.
Samen dus 44 politici/bestuurders, die met geen enkel, maar dan ook met g-e-e-n e-n-ke-l woord ingingen op wat de insprekers hadden gezegd. En er zelfs niet naar verwezen. Of hun naam, of hun functie memoreerden. Elf burgers, met een bijzonder relevante staat van dienst in de volle kracht van hun leven, hadden daar voor de kadt zijn kudt staan spreken. Hadden er kennis, energie, tijd, geld, intelligentie en harmonie in gestopt. En werden nog geen ademzucht of iota waard bevonden.
Ondertussen wel een hele hoop lippendienst aan “burgerparticipatie”. Van die 39 raadsleden plus 5 wethouders. En dat het toch zo fijn was dat het publiek zoveel betrokkenheid liet zien. Publiek dat vervolgens werd afgezeken door een paar van die raadsleden en wethouders, want we hadden als stemvee moeten opdraven bij hun referendum. En dat hadden wij niet gedaan. Neen, dat mochten wij niet zelf bepalen. Dat bepalen raadsleden en wethouders voor ons. Hoe hun democratie werkt. D666 voorop. Ach, lieve lezer, lees het allemaal maar terug in de Voltooid Verleden Tijd. Onze community-manager/bedrijfsleider zal hier ergens wel een stuk of wat linkjes plaatsen. Ik heb hier toch echt de energie niet meer voor.
Na de breek, de schaterende schadenfreude van sommige, en de zuchten van opluchting bij andere reaguurders.

Miltenburg wil namelijk niets meer horen of zien van ernemse polletiek. Geen lidmaatschap meer van een pollepel-partij. Geen arremeterig katerntje ernem meer van het lokale suffertje naast zijn vezelrijk ontbijtje. Geen blogs of reacties meer lezen of schrijven op Arnhem-Direct. Dus wordt het in Wilnixdorp2.0 toch nog een feestje. Kom er maar in. Miltenburg is out of here. Indefinitely with sabbatical. Geen bloemen, geen bezoek aan huis.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Last Post"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*