Lezing Park Lingezegen: verleden, heden en toekomst

(Foto: Parkorganisatie Lingezegen.)

ARNHEM – Tijdens de aanleg van Park Lingezegen zijn archeologische onderzoeken verricht. Daarbij zijn ook vondsten gedaan onder advisering en directievoering van archeoloog Harry Pape.

Op donderdag 11 mei vertelt Pape in Bibliotheek Kronenburg over de Romeinse sporen en vondsten die onder zijn leiding in Park Lingezegen zijn aangetroffen.

Park Lingezegen ligt tegen de noordelijke begrenzing van het vroeger Romeinse Rijk, de ‘Limes’ genaamd, pakweg begrensd door de rivier de Rijn. In het Limes-gebied woonden en werkten 2000 jaar geleden mensen die sporen hebben nagelaten tijdens hun verblijf in het gebied.

Op grond van de bodemvondsten proberen archeologen zoals Harry Pape een reconstructie te maken van hoe het wonen en leven er heel veel jaar geleden uit moet hebben gezien.

Naast een blik naar een ver verleden zal parkdirecteur Jan Willem Kamerman ingaan op het heden en de toekomst van Park Lingezegen. Daarbij zal het ontwerp van het park, de recreatiemogelijkheden en de verdere ontwikkeling van Park Lingezegen aan de orde komen.

Deze lezingenavond vindt op donderdag 11 mei plaats in Bibliotheek Kronenburg van 19:30 – 21:00 uur. Meer informatie is hier te vinden op de website van Bibliotheek Kronenburg.

 

 

Reacties