Loesje is jarig!

imageOp 24 november 1983 verscheen Loesje voor het eerst in de straten van Arnhem. Ineens hingen er posters en werden er op straat beschuiten met muisjes uitgedeeld om de geboorte van Loesje vieren.

We zijn nu 25 jaar verder, Loesje woont nog steeds in Arnhem, maar haar teksten zijn ondertussen over de hele wereld te vinden. Rebels en op geheel eigen wijze deelt ze haar ideeën en mening met de wereld en tovert daarmee regelmatig een glimlach.

De hele maand november zijn er allerlei activiteiten om de verjaardag van Loesje te vieren. De afgelopen 25 jaar werden er duizenden Loesje-posters gemaakt. Loesje maakte een selectie van de 200 leukste, spannendste, ontroerendste, grappigste en liederlijkste teksten van de afgelopen jaren.

imageAfgelopen weekend exposeerden tweedejaarsstudenten Vrije Kunst van de ArtEZ Hogeschool schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk geïnspireerd door de teksten van Loesje. In de straten van Arnhem duiken 25 levensgrote Loesje-posters op. Er is een speciale serie verjaardagsposters gemaakt en aan het eind van de maand is er natuurlijk ook een heus feest.

Geprikkeld door een oproep op de verjaardagssite van Loesje, roept de MultiMediaMaffia mensen op een felicitatie voor Loesje te maken. Op hun site worden de multimediale felicitaties verzameld en worden er plannen gesmeed voor digitale plakacties. Loesje heeft al laten weten blij te zijn met deze actie en wil op het feestje op 29 november in de Jacobiberg de leukste multimediale felicitaties laten zien.

De MultiMediaMaffia wil op 24 november, geheel in stijl van Loesje, onaangekondigd op verschillende plekken in de Arnhemse binnenstad opduiken. De kwasten en emmers plaksel laten ze thuis, maar ze nemen wel hun laptops en beamers mee. Ben je benieuwd naar de acties of heb je zin om mee te doen? Hou dan de site van de MultiMediaMaffia in de gaten of meld je aan.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Loesje is jarig!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*