Luxor Live presenteert record brekende halfjaarcijfers

Het Arnhemse poppodium Luxor Live kan terugkijken op een zeer succesvol eerste halfjaar van 2017 met een recordaantal van 44.066 betalende bezoekers, wat in totaal een groei betekent van maar liefst 16 % ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016.

Met een totaal van 44.066 betalende bezoekers mag Luxor Live het eerste halfjaar van 2017 bijzonder geslaagd noemen. Een groei van 16 % ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016! In het bijzonder is de organisatie trots op de groei van het concertbezoek, daar nam de groei toe met maar liefst 30 %.

Ook het aantal uitverkochte shows was nog nooit zo hoog. Alleen in het eerste halfjaar staat de teller al op 36 uitverkochte producties! Dit is eveneens een recordaantal voor het Arnhemse Poppodium.

Succesvolle samenwerkingen

Het eerste grote succesverhaal van 2017 diende zich al snel na de jaarwisseling aan met het door de Arnhemse band Donnerwetter gecureerde festival Donnerwetter Day, waarbij het hele pand van het Arnhemse poppodium werd gebruikt voor een groots programma met de meest uiteenlopende culturele disciplines en meer dan honderd artiesten.

Ook de traditiegetrouw terugkerende afterparty van 8Bahn Kingsday Festival mag met twee uitverkochte zalen én headliner √Çme, die voor het eerst op Arnhems grondgebied te bewonderen was, met recht een groot succes worden genoemd.

De band met ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten werd in het afgelopen halfjaar versterkt. Nieuw werk van compositiestudenten werd uitgevoerd door orkest De Ereprijs. In samenwerking met ArtEZ presenteerde Luxor Live de Oostenrijkse live electronica-sensatie Elektro Guzzi op een dinsdagavond in een volle bovenzaal. Studenten van de opleiding ArtEZ Jazz & Pop presenteerden hun werk in Luxor Live tijdens het door de studenten zelf georganiseerde festival ArtEZ Originalz. En de mode afdeling van de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten was als medeorganisator betrokken bij het officiële eindefeest van het Fashion Design Festival Arnhem in Luxor Live, waarbij Rijn IJssel eveneens een mooie bijdrage leverde in de vorm van een door studenten van de afdeling Junior Stylist ontworpen collectie van kleding die door de jaren heen in Luxor Live is blijven liggen.

Nieuwe trends werden opgepakt met lokale organisaties en doorontwikkeld. Met als resultaat dat succesvolle danceconcepten als Watermeloen en Gaps van de bovenzaal konden doorgroeien naar de grote zaal.

Het genre Soul deed het in het bijzonder goed in het afgelopen halfjaar. De populaire dansavond Soul Live verkocht steevast uit en ook voor de volgende editie in november is een groot deel van de kaarten inmiddels al verkocht. De show van de Nederlandse soulzangeres Shirma Rouse met het gerenommeerde Jazz Orchestra of the Orkestgebouw, een samenwerking tussen Musis Arnhem en Luxor Live, was de eerste show in de tour die uitverkocht. In het najaar ziet Luxor Live de Britse soul sensatie Myles Sanko en de bekende Nederlandse soulzanger Alain Clark terugkeren naar het Arnhemse podium.

Hoge verwachtingen voor het najaar

De verwachting voor het komende seizoen is bijzonder positief en de stijgende lijn lijkt zich nu al voort te zetten. Op het huidige programma van Luxor Live zijn nu al drie uitverkochte shows terug te vinden. De concerten van artiesten als Miss Montreal en Jett Rebel waren daarbij ook nog eens uitzonderlijk snel uitverkocht en ook de show van De Dijk in december verkocht veel sneller uit dan de voorgaande jaren. De verwachting is dat het aantal uitverkochte shows in het najaar nog flink zal toenemen.

Ook de succesvolle samenwerking met Musis Arnhem wordt voortgezet met een reeks optredens in de prachtige nieuwe Parkzaal van Musis, waaronder een optreden van Douwe Bob en het Dutch String Collective en een optreden van de wereldberoemde Amerikaanse jazzzangeres Madeleine Peyroux en het Jazz Orchestra of the Orkestgebouw. Onder de noemer ‘Zachte Nachten’ zal er een serie van vijf concerten en voorstellingen met artiesten, allen van eigen bodem, van singer-songwriter tot kleinkunst en country, plaatsvinden in de zalen van zowel Luxor Live als Musis Arnhem.

Het nieuwe seizoen wordt op 24 augustus in de bovenzaal van het Arnhemse poppodium afgetrapt door de Amerikaanse YouTube sensatie en Glee-acteur Noah Guthrie. De eerste grote zaalproductie vindt plaats op zaterdag 26 augustus met twee van de populairste Nederlandse hiphop live-acts van dit moment: Bokoesam en Yung Internet op Gaps XL. Met een rijk en gevarieerd programma gaat Luxor Live vol vertrouwen het najaar in!

Reacties