Meer sporters in 2009 dankzij de Arnhem Card

De stimuleringsmaatregelen die de gemeente Arnhem in 2009 heeft genomen om het voor bezitters van een Arnhem Card aantrekkelijker te maken lid te worden van een sportclub hebben hun uitwerking niet gemist. De stimulans bestond eruit om het totale contributiebedrag (tot een maximum van 225 euro) te vergoeden. Dit in tegenstelling tot 2008, toen er nog geen sprake was van een vergoeding. De toestroom naar de sportclubs is groot geweest: circa 600 Arnhem Card-houders tot 18 jaar hebben zich aangemeld als lid bij een sportvereniging. Ook Het Domein, het cursuscentrum voor kunst en cultuur, zag bijna een verdubbeling van het aantal cursisten in 2009: van 115 naar 224.

Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar ook meer volwassenen met een Arnhem Card gaan sporten. Naast de 127 Arnhem Card-houders vanaf 18 jaar, die al lid waren van een sportvereniging, meldden zich 278 nieuwe leden aan. Het aantal cursisten bij het Domein steeg van 20 naar 37.

In een persbericht laat wethouder Barth van Eeten van Sociale Zaken weten uiteraard tevreden te zijn met de cijfers uit 2009: “Wij willen kinderen met een Arnhem Card volop de kans geven mee te doen aan sport en cultuur. Ieder Arnhems huishouden met een inkomen tot 20% boven de bijstand kan de Arnhem Card krijgen. Een laag inkomen mag geen drempel zijn. De vergoeding van de sportcontributie en het cursusgeld heeft heel goed gewerkt.”

De voordelen blijven ook in 2010 weer van kracht. Wie jonger dan 18 is, kan bovendien een bijdrage krijgen in de aanschaf van sportkleding. Klik op deze link voor meer informatie over de Arnhem Card.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Meer sporters in 2009 dankzij de Arnhem Card"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*