Met verhalenkoks door het Arnhemse Broek

Deze week start de reis door de wijk: de rijdende keuken Broek in de Pan trapt vrijdag af met de eerste gastkok die zijn favoriete recept deelt met bewoners van het Arnhemse Broek. Verhalenkoks Wim en Yvonne zijn er klaar voor om wekelijks lievelingsrecepten en verhalen op te halen en die vervolgens te delen met buurtbewoners!

Broek in de Pan

Broek in de Pan is een rijdende keuken die vanaf 16 maart vijf weken lang drie dagen in de week door het Arnhemse Broek reist. In de straten van de wijk worden bewoners uitgenodigd hun favoriete recept te delen en verhalen te vertellen. Als de gerechten klaar zijn, mag het publiek komen proeven. Bovendien zal de muzikant speciaal voor de gastkok het geheel opluisteren met een speciaal voor hem bedacht muziekstuk.

Verhalenkoks

Wim is de muzikant van de rijdende keuken en Yvonne is de artistiek leider. Maar eigenlijk zijn ze allebei de verhalenkoks van het project. Yvonne gaat in de rijdende keuken met de gastkok aan de slag, Wim heeft ondertussen zijn oren op steeltjes en verwerkt de verhalen op zijn synthesizer en in lied.

Wil jij op één van de dagen (22,23,24 maart / 29,30,31 maart / 5,6,7 april / 12, 13 april / 19,20 april) als gastkok je lievelingsrecept én je verhalen delen met deze mensen? En vervolgens je gerecht met je buurtbewoners? Of wil je de rijdende keuken graag in je straat? Meld je via de Facebook pagina Broek in de Pan!

Hoe smaakt het Arnhemse Broek?

Kom proeven! Bewoners van alle leeftijden zijn welkom op 16 maart vanaf 18u tijdens het (W)Eetcafé in de Symfonie. Alle andere data staat de rijdende keuken érgens in de wijk zich voor te bereiden met lekkers én muzikaals, om dat tegen 16.30u aan het publiek te presenteren. Volg de Facebook pagina op de voet!

Bij de feestelijke afsluiting op 21 april toert de mobiele keuken nog een maal door de wijk om alle koks en gerechten op te halen voor de opening van de soepkeuken in de Blokhut.

De schorten die de verhalenkoks dragen zijn gemaakt door de naaiclub van partner Rijnstad in de Symfonie. Broek in de Pan is mede mogelijk is gemaakt door De Blokhut, Wijkplatform het Arnhemse Broek, Gemeente Arnhem, Rijnstad en het Kunstbedrijf.

Reacties