Minister Plasterk bezoekt neushoorns Burgers’ Zoo

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – Minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) heeft vandaag een bezoek gebracht aan Burgers’ Zoo in Arnhem.

De minister werd door Directeur Alex van Hooff bij de ingang op welkom geheten. Vijf jaar geleden was Plasterk als Tweede Kamerlid ook op bezoek bij Burgers’ Zoo en had hij een bijzondere ontmoeting met de in de dierentuin levende neushoorns.

Gelet op het nieuws dat één van de in Arnhem geboren neushoorns in Frankrijk door stropers in een dierentuin nabij Parijs om het leven is gebracht om zijn hoorn wilde Plasterk, die vandaag voor campagne-activiteiten in Arnhem op bezoek was, opnieuw een bezoek aan de Arnhemse neushoorns brengen.

Plasterk werd vergezeld door kandidaat-Kamerlid Giselle Schellekens.

Bezoek aan Klarendal
Voorafgaand aan zijn bezoek aan Burgers’ Zoo bezocht Plasterk in Klarendal twee maatschappelijke ondernemingen, De Wereldkeuken en De Wasplaats.

De Wereldkeuken is een maatschappelijke onderneming (gelieerd aan zorgorganisatie Driestroom) die kansen wil bieden aan inwoners uit Arnhem op het gebied van participatie en toeleiding naar werk.

De Wasplaats is een buurtinitiatief met vergelijkbare doelstellingen, maar fungeert ook als ontmoetingsplek en het coördinatiepunt voor burenhulp. De wasserette doet de was voor de vele modeondernemers en horeca in de buurt.

Wasplaats (Foto: Harry Gerritsen)

 

 

 

 

 

Bekijk hier de video van het bezoek aan Burgers’ Zoo vijf jaar geleden:

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Minister Plasterk bezoekt neushoorns Burgers’ Zoo"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*