Museum Arnhem zoekt nieuwe kinderdirecteur

Museum Arnhem is een museum voor moderne en hedendaagse kunst én vormgeving. Er bestaan plannen om het museum uit te breiden en te vernieuwen. Om ook na die vernieuwing nog beter te weten hoe activiteiten voor kinderen eruit moeten zien, zoekt Museum Arnhem een nieuwe kinderdirecteur. Die positie is vanaf december vorig jaar bekleed door de toen 11-jarige Tuvana √ñzcelebi.

De taak van een kinderdirecteur is om twee keer per jaar mee te denken over het aanbod van tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen in het museum en om die ook uit te proberen met de eigen klas, familie of vrienden. Ook het aanwezig zijn bij officiële openingen en evenementen behoort tot de taak van de kinderdirecteur. Dat betreft dan voor de nieuwe kinderdirecteur de Winterspelen op 7 en 8 januari 2017. Door de vernieuwing en uitbreiding van het museum zal er ook meegedacht moeten worden over een vernieuwde activiteitenruimte in het museum.

Functie-eisen
De nieuwe kinderdirecteur is op af te spreken data in 2017 beschikbaar en tussen de 9 en 12 jaar oud (basisschoolleerling in groep 7 of 8). Hij of zij woont in Arnhem of omgeving, heeft toestemming van ouders of verzorgers en bezoekt minimaal twee keer met zijn of haar klas het museum. De totale tijdsbesteding is 24 uur op jaarbasis.

Vaardigheden en competenties
Voor de functie van kinderdirecteur is het noodzakelijk dat een kandidaat niet bang is om zijn of haar mening in de vorm van een advies te geven. Interesse in kunst en cultuur moet aanwezig zijn en de kandidaat moet beschikken over een netwerk dat mee wil denken (vrienden, familie, klas).

Solliciteren
Om in aanmerking te kunnen komen voor de (vrijwilligers-)functie van kinderdirecteur bij Museum Arnhem kunnen kandidaten een motivatiebrief sturen. Hiervoor is een formulier te downloaden dat tot 8 december 2016 aan Museum Arnhem kan worden gemaild. In week 51 wordt bekend gemaakt wie de nieuwe kinderdirecteur is geworden. Lees via deze link meer over de vacature.

 

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Museum Arnhem zoekt nieuwe kinderdirecteur"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*