Musis Sacrum vijf maanden dicht wegens asbest

ARNHEM – Musis Sacrum moet vijf maanden lang dicht, nadat bij bouwwerkzaamheden asbest is gevonden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Hoeveel extra kosten het verwijderen van de asbest met zich meebrengt, is nog niet bekend. De vondst van asbest kan behoorlijk in de papieren lopen. De verbouwing van het provinciehuis in Arnhem wordt 6 miljoen euro duurder nadat in de kelder asbest is gevonden. De vondst van asbest in het voormalige Mozaiek College aan de Johan de Wittlaan zorgde voor een extra kostenpost van 600.000 euro.

Van eind september tot en met februari volgend jaar zullen er geen concerten en andere optredens in Musis plaatsvinden. De nieuwbouw van de nieuwe concertzaal van Musis loopt bovendien ook vertraging op door de asbestvondst.

Voor de geplande concerten is Musis samen met de gemeente Arnhem op zoek naar alternatieve locaties. Mogelijke alternatieven zijn de Eusebiuskerk, de Burgerzaal van het stadhuis en Luxor Live.

De bouw van de nieuwe concertzaal is naar verwachting in het voorjaar van 2017 voltooid. Het afronden van alle werkzaamheden zal naar verwachting tot de zomer van volgend jaar duren.

Foto: Roelofsen Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Musis Sacrum vijf maanden dicht wegens asbest"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*