‘Nature’ thema World Street Painting Festival 2017

World Street painting Festival 2016 (Foto: Harry Gerritsen)

ARNHEM – Het thema van het World Street Painting Festival 2017 is‚Ķ Nature! Dat thema is als winnaar uit de bus gekomen op basis van publieksinzendingen. Het thema van vorig jaar was ‘Olympics’.

Het festival gaat op woensdag 5 juli van start en vanaf zaterdag 8 juli tot en met 3 september zijn de kunstwerken te bewonderen.

Het eigenlijke festival voor bezoekers vindt plaats op 8 en 9 juli. Dan kan de 3D straatkunst in de binnenstad van Arnhem worden bewonderd tijdens de vierde editie van het World Street Painting Festival.

Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maken de internationale kunstenaars kunstwerken waar het publiek gratis en gewoon op straat in kan stappen.

Voor het echte ‘wauw’ effect moet de bezoeker door een lens (van een artiest of je eigen camera) kijken. Dan komen de 3D tekeningen pas echt tot leven.

Tijdens het openingsweekend zijn er voor alle leeftijden workshops en activiteiten in de stad. De internationale ‘meesters’ (Street Painters) geven drie dagen lang hun skills door aan de ‘leerlingen’.

Iedereen (18+) kan zich aanmelden om een eigen 2D of 3D Street Painting te maken in de speciale masterclass. Schrijf je in via www.worldstreetpainting.nl/deelnemen.

Bron: Persbericht UIT in Arnhem

 

Reacties