Nieuw: Poppunt Gelderland – de kickoff

Een nieuw platform voor muzikaal talent gaat op 18 februari van start in Luxor Live: Gelderse artiesten kunnen  vanaf nu aankloppen bij Poppunt Gelderland voor ondersteuning bij hun muzikale carrière, in welk genre en in welke fase dan ook. De popkoepel is een initiatief van de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen in deze provincie. Het nieuwe Poppunt Gelderland ziet op maandag 18 februari het levenslicht tijdens de kick-off in Luxor Live.

Talentmakelaars door de provincie

In de praktijk wordt het platform straks gerund door enkele talentmakelaars van Poppunt Gelderland die verspreid over de provincie te vinden zijn. Imke Loeffen uit Nijmegen is een van die sleutelfiguren: “Wij hebben eigenlijk maar één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Aan de ene kant doen we dat door artiesten te koppelen aan toffe kansen zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen en dergelijke. Aan de andere kant helpen we clubs die op zoek zijn juist aan toffe muzikanten. Voor nu begint dat simpelweg door mij of iemand van de podia even een mail te sturen of te bellen, maar op termijn willen we naar een ecosysteem waarin iedereen van dat netwerk gebruik kan maken.”

Van oefenhok naar Lowlands

Toine Tax is directeur van Doornroosje en een van de initiatiefnemers: “Er is talent genoeg in Gelderland, daar hebben we geen enkele twijfel over. Of zij voldoende kansen hebben, betwijfelen we wel. Wij willen samen een goed provinciaal netwerk opzetten waardoor artiesten hun volle potentie kunnen benutten. Hierbij staat het belang van het talent voorop, niet dat van de podia. We worden geen talentfabriek met verplichte succesnummers, maar juist een katalysator voor artiesten die al wilskracht en inzet tonen om verder te komen. Hen helpen we door een netwerk te bouwen waarin ze de weg kunnen vinden van het oefenhok tot aan Lowlands.”

Sprekers 18 februari Luxor Live

De avond wordt feestelijk geopend door Gedeputeerde Josan Meijers (Provincie Gelderland) en ingeleid door talentmakelaar Imke Loeffen (Poppunt Gelderland). Vervolgens wordt kort kennisgemaakt met dj en organisator Davy Brandts (Draaikunde), muzikant en festivalchef Pim Kokkeler (Booster Festival), mc en fondsenkenner Georgios Lazakis (Matchmaker Cultuur), talentontwikkelaar Milan Roerdink (Popsport, Gigant), subsidiespecialist Gabrielle de Nijs Bik (Provincie Gelderland), programmamaker Jan Willem van der Hogen (Omroep Gelderland), urban-voorvechter Simon Mamahit (Cultuur Oost) en programmeur Iwan Jonker (Epop Festival). De avond wordt gepresenteerd door oud-nachtburgemeester Angela Verkuijlen.

Muzikantenpanel

Uiteraard komen ook enkele muzikanten aan het woord over hun muzikale carrière. Zo hoor je tijdens de kick-off meer over de ervaringen van onder andere bassiste Pom van Druenen van de band REDFORTUNE, dj en producer Shalouw Sophy van o.a. Chamos, Watermeloen en dj-school De Berg, rapper Stijn Vissers van het Achterhoekse hiphopduo Vissers & Jansen en bassist Bjorn Schouten van de band Spark of Sanity, winnaar van de wedstrijd Parel van de Betuwe.

Livemuziek

Tijdens de kick-off zijn er optredens van het 14-jarige Americana-talent Olaf Putker die opviel tijdens zijn deelname aan Popsport en nu solo een van zijn akoestische nummers komt spelen. Ook live te zien is electro-belofte Just Big Hills, deze Arnhemse producer wordt met zijn melancholische lo-fi triphop nu al gerekend tot de nieuwe garde talenten uit het oosten. Apeldoornse rapper Dani staat bekend om zijn freestyles bij o.a. FunX Radio en is daarnaast actief als coach van andere talenten in de regio. De avond wordt afgesloten door het veelbelovende Waltzburg, deze Nijmeegse band verovert na de Popronde en showcasefestival Eurosonic Noorderslag nu de rest van de wereld met hun eigenzinnige indiepop . De avond wordt muzikaal omlijst door de muziekkenners van het 3voor12 Gelderland dj-team.

Info & aanmelden

De kick-off van Poppunt Gelderland vindt plaats op maandag 18 februari vanaf 18:30 in Luxor Live in Arnhem. Entree voor de kick-off is gratis op vertoon van een entreebewijs, aanmelden kan via www.luxorlive.nl of het Facebook-evenement. Meer informatie over Poppunt Gelderland komt binnenkort online, tot die tijd kun je voor vragen en informatie contact opnemen met Imke Loeffen via imke@luxorlive.nl.

Reacties