KunstMetMekaar

Waaghalzen

KUNSTMETMEKAAR is een kunstproject in Arnhem West waarin mensen met en zonder beperking samen kunst maken. Het betreft mensen die in Arnhem West wonen, werken en/of leren. In de wijk zijn veel zorginstellingen en er wonen veel artistieke mensen. KUNSTMETMEKAAR is Arnhem West op z’n best!

Op zondagmiddag  17 februari 2019 vindt alweer de derde editie plaats met zes pareltjes van voorstellingen op verschillende locaties in de wijk. Er is een mix te zien van dans, toneel, muziek en beeldende kunst. De voorstellingen duren 10 minuten en het publiek loopt van voorstelling naar voorstelling onder begeleiding van een publieksbegeleider. Er treden in totaal zo’n 200 artiesten op. De voorstellingen beginnen om 14.00 uur en starten vervolgens ieder half uur. Om 16.30 uur beginnen de laatste voorstellingen.

Daarnaast is er ook een beeldende kunstroute. Achter verschillende ramen van woonhuizen en in etalages van winkels aan de Oranjestraat is kunst te zien.

Wat is er 17 februari te zien?

In het voorbijgaan   

Een speelse parade van talloze passanten verschijnen, bewegen voort en verdwijnen. Achterstevoren, ondersteboven, struikelend, gedragen, strompelend, vliegend. Een beeldende en muzikale voorstelling over een oneindig aantal manieren van voortbewegen.

Dag mooi mens  

Een voorstelling over zien en gezien worden, over groeten en ontmoeten, over dat je er voor elkaar bent.  Zie mij staan.

Waaghalzen

Een danser en een danser in een rolstoel bevinden zich in dezelfde ruimte met obstakels. Ze bewegen zich van de ene kant naar de andere kant. Hebben ze elkaar nodig? Of doen ze het alleen? In een dynamisch duet op live muziek dagen ze elkaar uit.

Hands On

Dansen tussen de pilaren op muziek van een cello.

Een magische reis

Een Beatlesque droom met dans, circus, toeters en bellen. Een lust voor oog en oor.

Mariannesque

Mooie stemmen en prettige instrumentale begeleiding. Deze band van het eerste KUNSTMETMEKAAR-uur treedt nog steeds op. Dompel je onder.

En ja onderweg wordt je als publiek ook nog verwend met iets warms gemaakt door Kookkunsten en Atelier de Beleving.

Kortom een geweldig middagvullend programma.

Kaartjes

Kaartjes voor de voorstellingen kosten € 4,– (13 jaar en ouder), € 2,– (kinderen tot 13 jaar) en zijn te koop bij Vonk, Oranjestraat 74; Slijterij Henri Bloem, Amsterdamseweg 126; Digidome, Dorpsbrink 2 (Het Dorp); Rozet, Erfgoedcentrum (etage -1), Kortestraat 16;

The Golden Hand – Brouwerijweg 89-91.

Voor meer informatie kijk op www.kunstmetmekaar.nl en op facebook.com/kunstmetmekaar

Reacties