Nieuwbouw voor waterstofbedrijf HyGear op Kleefse Waard

Foto: Industriepark Kleefse Waard

Medio 2017 is het naar verwachting zover. HyGear, producent van waterstofinstallaties, hoopt dan intrek te kunnen nemen in een nieuw hypermodern bedrijfspand op de Tweede Fase van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) aan de Westervoortsedijk.

Die Tweede Fase van IPKW betreft de ontwikkeling van het vroegere BASF-terrein. De gemeente Arnhem verkocht dit terrein van twee hectare in september aan IPKW-eigenaar en ontwikkelaar Schipper Bosch. HyGear wil daar in 2017intrek nemen in een nieuw bedrijfspand van rond 2.000 m2 inclusief hoofdkantoor en test, productie- en onderzoeksruimten.

Waterstoftankstation
Daarnaast realiseert HyGear een openbaar waterstoftankstation en een vulstation voor waterstoftankauto’s. Dat zal dit jaar of anders begin 2017 als eerste gerealiseerd moeten zijn. Op dat moment kan Syntus een waterstofbus tussen Arnhem en Apeldoorn laten rijden.

Over de ‘waterstofperikelen’ publiceerden we eerder het artikel “Waterstof in Arnhem nog geen succes”. Maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen.

Het Industriepark Kleefse Waard
Het Industriepark Kleefse Waard kenmerkte zich tot voor kort door de herontwikkeling van het bestaande industriële erfgoed van onder andere de AKU en Akzo. Met de ontwikkeling van het BASF-terrein en de bouw voor HyGear breidt IPKW nu uit met nieuwbouw.

Door bundeling van bedrijvigheid op het gebied van waterstof, niet alleen van HyGear, maar ook van HyMove en Nedstack hoopt IPKW in de toekomst meer bedrijven uit de (schone) energiesector aan te trekken.

Bron: Perspodium.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwbouw voor waterstofbedrijf HyGear op Kleefse Waard"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*