Nieuwe eigenaar voor Hotel Haarhuis

Arjen de Vries met de burgemeester tijdens 100 jaar Haarhuis www.100jaarhaarhuis.nl

Wat in 1918 als koffiehuis door de heer Anthonius Haarhuis in een fraaie stadsvilla werd geopend, uit is gegroeid tot hét stadshotel van Arnhem en afgelopen voorjaar nog haar 100 jarig jubileum vierde, is natuurlijk al lang niet meer in handen van de familie Haarhuis. Arjen de Vries, die ruim twintig jaar eigenaar was, droeg vorige week het stokje over.

Pijn in het hart

‘Met pijn in mijn hart en uiteindelijk met een heel goed gevoel, heb ik zojuist alle aandelen van Hotel Haarhuis en Haarhuis Vastgoed overdragen aan de European Hospitality Management Group (EHM). Een sterke partij die zijn sporen heeft verdiend in de hotellerie. Zij zullen met veel zorg en enthousiasme verder gaan bouwen aan de toekomst van Hotel Haarhuis. Het bestaande team van Hotel Haarhuis zal verder werken onder leiding van de nieuwe general manager Wouter Dekker.

Voor meer informatie omtrent de overname verwijs ik u graag naar het persbericht.’

Geschiedenis

Na de Tweede Wereldoorlog moest het verwoeste stationsgebied opnieuw worden ingedeeld. In de nieuwe plannen voor het stationsgebied restte niet anders dan de bulldozer voor de stadsvilla. Mede dankzij het Marshallplan, verrees in 1953, net achter de locatie waar ooit de stadsvilla stond, het nieuwe Hotel Haarhuis.

In 1969 neemt de Bierbrouwerij Grolsch de volledige exploitatie van de familie Haarhuis over. Niet veel later verscheen Folkert Folkerts ten tonele als algemeen directeur.

In 1985 sluit Hotel Haarhuis zich aan bij de Best Western keten. In 1999 wordt het hotel verkocht aan de huidige eigenaar, de heer Arjen de Vries. Onder zijn leiding wordt een grote renovatie ingezet.

Op 11 december van 16:30 tot 18:30 uur is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Arjen. De uitnodiging hiervoor volgt nog.

To be continued:

Reacties