Opbrengst Nieuwjaarsduik Arnhem naar ‘Cliniclowns’

ARNHEM/ELST – Iets na 12:00 uur klonk het startschot voor de zestiende Nieuwjaarsduik Arnhem. Ongeveer 200 sportieve duikers waagden zich daarbij aan een plons in de Rijkerswoerdse Plassen net buiten de Arnhemse gemeentegrens. Met de ijskoude wind een prestatie die niet voor iedereen is weggelegd. Naast de deelnemende duikers was er een even groot aantal toeschouwers achter dranghekken aanwezig. Zij konden iets makkelijker de kou trotseren.

Een jaar geleden leek het erop dat de Nieuwjaarsduik Arnhem niet meer zou worden georganiseerd. Dat tot grote teleurstelling van de deelnemers en toeschouwers die dit jaarlijkse traditionele evenement aantrok. En ieder jaar ging de opbrengst van de duik naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar ‘Cliniclowns’.

Doorstart Nieuwjaarsduik Arnhem
Een paar maanden geleden werd echter bekend dat ‘Runiversity’ de organisatie van de Nieuwjaarsduik Arnhem van de oorspronkelijke organisatoren zou overnemen. Initiatiefnemers Chantor van Beek en Kim Trouerbach, eigenaar van de Arnhemse loopgroep ‘Runiversity’, duiken zelf al een aantal jaren.

De nieuwe organisatoren van de Nieuwjaarsduik Arnhem 2017 konden nog niet vertellen welk bedrag ze op 22 januari aan de ‘Cliniclowns’ kunnen gaan doneren. Chantor van Beek: “Negentig deelnemers hebben zich van tevoren ingeschreven. Hoeveel daar vandaag bij zijn gekomen weten we nog niet precies. Daarnaast hebben we door middel van extra ‘merchandise’ een hogere opbrengst proberen te genereren.”

Deelnemers aan de duik kregen, naast een sportieve uitdaging, een ‘Goodie Bag’, de befaamde Unox muts, een rode ‘Cliniclowns’ neus, een deelname certificaat en een kop erwtensoep. Er waren dit jaar zo’n 100 minder deelnemers dan vorig jaar. Wellicht komt dat doordat de doorstart van de Nieuwjaarsduik Arnhem pas in november bekend werd gemaakt.

Update: De organisatie van de Nieuwjaarsduik Arnhem maakte om 16:30 uur via Facebook bekend dat de 201 deelnemers een bedrag van €763,50 hebben opgebracht voor ‘Cliniclowns’.

Hieronder een foto-overzicht van de Nieuwjaarsduik Arnhem 2017:

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Opbrengst Nieuwjaarsduik Arnhem naar ‘Cliniclowns’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*