Open dag in werkplaats De Helling

Zaterdag 3 november 2018 zet Werkplaats De Helling Arnhem de deuren van Rozenstraat 49 in Arnhem wagenwijd open. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom! Een Open Dag is bij uitstek een prima gelegenheid om kennis te maken, sfeer te komen proeven bij de ambachtelijke, creatieve werkplaats: dé ontmoetingsplaats voor mensen die graag met hun handen werken..

In de diverse werkplaatsen laten cursisten zien welke vaardigheden ze hebben opgedaan, zijn docenten aanwezig om uitleg/informatie te geven, over de werkplaats, hoe u mee kunt doen in een groep of de mogelijkheden van het volgen van een cursus. Kortom om al uw vragen te beantwoorden

Werkplaats De Helling
Werkplaats De Helling is een ambachtelijke, creatieve werkplaats en een sociaal netwerk waar inwoners van Arnhem en omgeving elkaar ontmoeten, een hobby uitoefenen  en actief participeren in en bijdragen aan de samenleving.

De Helling stelt werkplaatsen beschikbaar voor groepsdeelnemers of om vrij te werken. Om in een van de werkplaatsen te kunnen werken, biedt De Helling deelnemers de mogelijkheid om ambachtelijke en creatieve vaardigheden aan te leren in een cursus.

Daarnaast realiseert De Helling projecten voor non-profit instellingen en levert De Helling maatwerk met betrekking tot dagbesteding en activerend werk voor cliënten uit de WMO-trajecten.

De oorsprong
Werkplaats De Helling vindt haar oorsprong in de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij [ASM]. In 1979 sloot dit trotse bedrijf haar deuren. Een grote groep oudere werknemers kwam op straat te staan.
Met behulp van de WAO, vervroegde pensionering én in overleg met de Sociale Dienst en TAAK, een organisatie van en voor werklozen, werd een werkplaatsvoorziening gecreëerd. Hier konden de mensen elkaar blijven ontmoeten, kon men de vakkennis weer gebruiken en, niet onbelangrijk, doorgeven aan iedereen die hiervoor openstond.

De Helling is inmiddels geheel “losgekoppeld” van het ASM-verleden, maar de liefde voor ambachtelijkheid en creativiteit is hier nog altijd springlevend en vormt de levensader van waaruit alle activiteiten bij De Helling gestalte krijgen.

Tenslotte ….
De Helling is geopend van maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.
Op vrijdag zijn sluiten we om 13:00 uur onze deuren.

Bereikbaarheid:
Werkplaats De Helling is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het  ligt op loopafstand van NS station Arnhem Centraal [uitgang Sonsbeekzijde].
Werkplaats De Helling heeft een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen.
In de directe omgeving is de mogelijkheid tot betaald parkeren.

Reacties