Dag van de Arnhemse geschiedenis – Prodesseprijs

www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl/page/577/programmaboekje-2018

Tijdens de DAG van de Arnhemse Geschiedenis op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018 komt de Arnhemse geschiedenis tot leven. Jong en oud kunnen deze twee dagen op laagdrempelige wijze kennismaken met het verhaal van vroeger tot nu door deel te nemen aan diverse activiteiten.

Maand van de geschiedenis

Geschiedenis is altijd aanwezig en relevant om dat wat vandaag gebeurt goed te kunnen begrijpen. Begrip leidt tot inzicht, nuancering en mogelijk een andere kijk op de wereld. Daarom is het belangrijk de geschiedenis levend te houden.

In 2018 staat de DAG in het teken van het thema Opstand. Tijdens de DAG zijn er op meerdere locaties in Arnhem uiteenlopende activiteiten om te bezoeken, te bekijken, naar te luisteren of aan mee te doen.

De DAG van de Arnhemse Geschiedenis is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis (oktober), dé grootste jaarlijkse historische gebeurtenis in Nederland en valt binnen het Rozet-breed thema Gelders Erfgoed.

De eerste Prodesseprijs voor de Arnhemse Geschiedenis

Zaterdag wordt om 15.30 uur de eerste Prodesseprijs voor de Arnhemse Geschiedenis uitgereikt: een nieuwe, jaarlijkse prijs voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de geschiedschrijving van Arnhem.

De Prodesseprijs is een initiatief van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur. De prijs is een unieke houtsnede van een markante Arnhemse plek, gemaakt door de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters.

De uitreiking vindt plaats om 15.30 uur, in de Historische Kelders bij Rozet wordt de winnaar bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt door burgemeester Marcouch.

Over Prodesse Conamur

Het genootschap Prodesse Conamur, opgericht op 15 oktober 1792, heeft als doel de beoefening van geschiedenis en oudheidkunde met betrekking tot Arnhem, en verspreiding van de kennis daarvan. Het wil de historische kennis van Arnhem in de meest ruime zin bevorderen.

—-

Meer informatie over de Dag van de Arnhemse Geschiedenis en het complete programma vind je op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

Reacties