Open Dag SLB Mooieweg: biodiversiteit!

Facebook @StadslandbouwMooieweg

Wilt u erop uit op zaterdag 11 mei? Dan is een bezoek tussen 11.00 uur en 15.00 uur aan de Stadslandbouw en de Zorgtuin de moeite waard. Het biodiversiteitsproject dat vorig najaar gestart is, geeft het gehele land een frisse, nieuwe en diverse uitstraling. En zo divers zijn ook de activiteiten op deze Open Dag.

Project Biodiversiteit

Na de hete en droge zomer van vorig jaar werd het duidelijk dat ook de Stadslandbouw nog meer divers en milieubewust kan werken: het Biodiversiteitsproject was geboren! Afgelopen winter en lente is er hard gewerkt om het terrein aan te passen. Zo zijn er windsingels en windbrekers geplaatst in de vorm van fruitbomen en hagen. De bijenstal is verplaatst, vernieuwd en uitgebreid. Het fruit- en bessen gedeelte is opnieuw ingericht. Om 12 uur is er een feestelijk moment rond het project met onze sponsoren Burgerkracht, VSB fonds en…. een sponsor met grote inbreng in natura uit Huissen. Een rondgang over het terrein hoort daarbij. Deze rondleidingen worden de gehele middag gegeven.

Wat valt er nog meer te beleven?

Tuinderij de Mijmering is vorig jaar van start gegaan en is zijn pioniersfase ontgroeid. In een rondleiding vertellen ze over de nieuwe tunnelkas en hun uitbreidingsplannen. De lammetjes en schapen van schapenhouderij Dutchmoors zijn te zien met al hun capriolen. De Zorgtuin laat zien wat daar allemaal groeit en bloeit dankzij de mensen die daar in een beschermde omgeving hun groene vingers laten werken.

Verder zijn er activiteiten voor kinderen; is de bijenstal te bezoeken en kunt u uw kennis over kiemplantjes testen of bijwerken. Ook zijn er rondleidingen over het terrein en in het speciale permacultuur gedeelte. U kunt diverse plantjes kopen en heerlijk genieten van drankjes en hapjes . En vergeet niet om een leuke cartoon van onze mascottes kat Shadow en hond Flora van passende tekst te voorzien!

Wie zijn wij?

Sinds 2014 verbouwen vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg verse groenten, kruiden en klein fruit. Het merendeel daarvan gaat naar de voedselbank. De rest is voor de vrijwilligers zelf. Interesse? Kom vooral, bezoek onze website of Facebookpagina

Meer informatie: www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg

Mooieweg 17, Arnhem, Rijkerswoerd

Reacties