Van leegstaande kantoorpanden naar verouderde buitenruimtes: Ruimtekoers 2019

Uit de mailchimp van Ruimtekoers

Ruimtekoers Festival gaat dit jaar voor het eerst naar buiten en strijkt 3 t/m 7 juli neer aan de Paardebloemstraat in Malburgen Arnhem-Zuid. De organisatie roept de stad op om mee te doen met een eigen programmaonderdeel.

De potentie van de buitenruimte

Het belooft een bijzondere editie te worden want Ruimtekoers gaat voor het eerst naar buiten. Eerdere edities vonden plaats in lege kantoren of winkelpanden, nu kiest de organisatie ervoor om de potentie van de buitenruimte in de stad voelbaar te maken: de loze ruimten, de winderige pleintjes waar het onkruid tussen de tegels door schiet, de groenstroken en de parkjes met verweerde bankjes – ooit zijn deze plekken ontworpen als ontmoetingsplekken. Maar worden als dusdanig nog maar nauwelijks gebruikt. Dat kan anders!

Het hoofdkwartier van Ruimtekoers Festival 2019 bevindt zich van 3 t/m 7 juli aan de Paardebloemstraat in Arnhem-Zuid. Hier bevinden zich het restaurant A Place To Eat, de verschillende locaties voor theater en workshops.

Op de middenberm van de Nijmeegseweg, ter hoogte van de Paardebloemstraat, in Arnhem-Zuid zijn twee kunstinstallaties geplaatst. Ruimtekoers wil met de installaties deze prachtige berm tijdelijk toegankelijk maken. De berm is veilig te betreden via de bestaande voetgangersoversteekplaatsen.

Jouw activiteit op Ruimtekoers Festival/Open call

Tijdens Ruimtekoers nodigt cultuurcentrum Rozet jou uit om zelf een programmaonderdeel te organiseren op het festival. Wil je een workshop geven, optreden met je band, een tafeltenniswedstrijd organiseren, of heb je iets te vieren? Neem de ruimte op het festival en stuur je idee in! Dan kijken we samen hoe we jouw idee gaan verwezenlijken.

Let op: aanmelden kan tot en met zondag 2 juni, maar hoe eerder hoe beter!

Stuur een mail naar doejemee@ruimtekoers.nl en beschrijf daarin wat je graag op Ruimtekoers wil organiseren. Team Rozet en team Ruimtekoers bespreken de aanmeldingen en bepalen welke activiteiten het beste passen op Ruimtekoers Festival. Je hoort uiterlijk vrijdag 7 juni of we jouw activiteit een plaats kunnen geven. Vervolgens kun je zelf aan de slag om je activiteit te organiseren en te promoten. Uiteraard nemen wij jouw bijdrage mee in het programmaoverzicht op de website.

Vrijwilligers zijn uiteraard ook altijd hard nodig.

—-

De organisatie verstuurt ondertussen nieuwsbrieven en update regelmatig website en Facebook.

Reacties