Openbaar Politiek Debat raadsverkiezingen zaterdag in Rozet

Foto: Scagliola Brakkee

ARNHEM – Aanstaande zaterdag (10 maart 2018) vindt er in Rozet een openbaar Politiek Debat plaats in Rozet. Dit debat wordt georganiseerd door FNV, Stichting Arnhemse Ouderen en Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (Apcg).

Het debat begint om 14.00 uur en tien partijen die in Arnhem aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen hebben hun deelname aan het debat door een verkiesbare kandidaat toegezegd. Dat zijn de PvdA, SP, GroenLinks, Christen Unie, CDA, D66, Partij voor de dieren, Arnhem Centraal, VVD en Arnhem1.

De gespreksthema’s bij het debat zijn ‘Wonen en Woonomgeving’, ‘Werk en Inkomen’ en ‘Zorg’. De nadruk ligt daarbij weliswaar op senioren (werkenden en niet-werkenden) en mensen met een beperking, maar de organisatie laat weten dat het openbare debat ook is bedoeld voor geïnteresseerden buiten deze doelgroepen.

In twee debatrondes zullen aanstaande raadsleden naar hun mening worden gevraagd aan de hand van de volgende stellingen:

1. De gemeente Arnhem zorgt niet voor echte banen. De gemeente creëert slechts een banencarrousel;
2. De gemeente Arnhem staat op plaats 5 van de ranglijst van grootste armoede in de stad of gemeente. Wat gaat u hieraan doen?;
3. De gemeente Arnhem doet te weinig om het langer zelfstandig wonen van ouderen en mensen met een beperking te bevorderen.

Na de tweede debatronde volgt een afronding waarbij de resultaten worden besproken en conclusies worden getrokken. Vanaf 16.30 uur kan er met de aanwezige politici worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Het programma is als volgt:
13.40 uur Zaal open
14.00 uur Opening dagvoorzitter
14.10 uur Eerste debatronde
15.00 uur Pauze
15.20 uur Tweede debatronde
16.15 uur Afronding: resultaten en conclusies
16.30 uur Sluiting door de dagvoorzitter

Het debat vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018 vanaf 14.00 uur op Plein 3 van Rozet aan de Kortestraat 16 te Arnhem en de toegang is gratis. Rozet is prima toegankelijk voor mensen met een beperking

Reacties