Openluchtbioscoop Malburgen krijgt geld

Een drietal jongeren uit Malburgen heeft van de gemeente Arnhem een subsidie uit het Wmo-innovatiefonds gekregen. De jongeren organiseren een buitenbioscoop-voorstelling voor jong en oud in de eigen wijk. Zij worden hierbij ondersteund door de jongerenwerker van jeugdhonk Remix.
De activiteit sluit aan bij het Wmo prestatieveld “bevorderen sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk”. Malburgen/Immerloo is een prachtwijk. De activiteit die door jeugdige wijkbewoners worden georganiseerd voor alle wijkbewoners draagt bij aan de saamhorigheid in de wijk.

De gemeente Arnhem heeft 1.5 miljoen euro gereserveerd voor vernieuwende initiatieven van burgers en organisaties in Arnhem op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiervoor heeft de gemeente een speciaal Innovatiefonds Maatschappelijke Ondersteuning opgesteld. Voorbeelden van initiatieven zijn het instellen van een telefooncirkel, het betrekken van allochtonen bij de thuiszorg of het inschakelen van vrijwilligers bij het vervoer en de begeleiding bij ziekenhuisbezoek.

Iedereen kan voor een bijdrage uit dit fonds in aanmerking komen door een subsidieaanvraag in te dienen. De gemeente Arnhem zorgt ervoor dat de procedure voor de aanvraag laagdrempelig is, zodat zoveel mogelijk initiatieven ondersteund kunnen worden.

Belangstellenden kunnen voor nadere informatie of ondersteuning contact opnemen met de gemeente 0900-1809 of een e-mail sturen met onderwerp “Innovatiefonds Wmo” aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)/*= 0){out += unescape(l[i].replace(/^ss*/, ‘&#’));}while (–j >= 0){/**/if (el[j].getAttribute(‘data-eeEncEmail_ZHrdMzdLjR’)){el[j].innerHTML = out;}}/*]]>*/ .

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Openluchtbioscoop Malburgen krijgt geld"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*