Organisatie Giro d’Italia bedankt Gelderland met advertentie

Met een paginagrote advertentie in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport heeft de organisatie van de Giro d’Italia de provincie Gelderland bedankt voor de start van de wielerronde in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem.

“Dankjewel Gelderland”, staat in het Nederlands op een paginagrote foto van de start van de tweede etappe in de Bakkerstraat in Arnhem.

“Thanks for the passion of the Giro d’Italia 2016 big start. The show continues”, staat onderaan de pagina te lezen. Vandaag is een rustdag in de Italiaanse wielerronde die gebruikt wordt om het hele circus van Arnhem te verplaatsen naar het Zuid-Italiaanse Catanzaro.

Behalve uit 198 renners, bestaat het gevolg van de Italiaanse wielerronde uit meer dan 600 mensen. Er zijn in totaal vier vliegtuigen nodig om alles over te brengen. Twee vrachtvliegtuigen met auto’s, fietsen en appratuur. Daarnaast twee chartervliegtuigen met de teams, organisatie en journalisten.

Catanzaro is klaar voor de wielerronde. “Muziek, cabaret en straatartiesten zullen bezoekers vermaken tijdens het wachten op de karavaan, terwijl de fonteinen en de monumenten in de stad al zijn aangestoken in het roze”, aldus de Italiaanse krant La Stampa.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Organisatie Giro d’Italia bedankt Gelderland met advertentie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*