Otis Redding III in Luxor Live

otis redding iii luxor live arnhem

Otis Redding III, een van de twee zonen van de legendarische Otis Redding II, komt opnieuw naar Luxor Live! In mei 2015 gaf hij een fantastisch concert in de grote zaal van Luxor Live. Vanwege zijn bijzondere band met Arnhem komt hij op vrijdag 26 augustus weer terug!

Eigen werk, classics en tribute

Otis Redding II verongelukte op jonge leeftijd op 10 december 1967, maar hij liet een schat aan nu legendarische nummers na: Dreams To Remember, Dock Of The Bay, R.E.S.P.E.C.T., FaFaFaFaFa (Sad Song), Mr. Pitiful en nog vele anderen. Een erfenis die zijn zoon Otis Redding III nog altijd uitdraagt. Begin jaren 80 liet Otis III al van zich horen in The Reddings, samen met broer Dexter en neef Mark. Een grote hit was Remote Control, zowel in Europa als in de USA.

Samen met The Grandmother B Legacy speelt Otis III in Luxor Live eigen werk, andere soul classics en een tribute aan zijn vader. The Grandmother B Legacy is een 9-man sterke begeleidingsband met een 3-koppige blazerssectie die bekend staat om hun swingende en spetterende shows.

Voorprogramma: Stranger in Town

Als extraatje verzorgt Stranger in Town het voorprogramma. Deze band speelt een swingende mix van moderne en traditionele blues waarbij invloeden uit zowel rock als soul te bespeuren zijn.

Foto: Johan Slaghuis.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Otis Redding III in Luxor Live"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*