“Overlast Pokemon-spelers valt enorm mee”

ARNHEM – De overlast door Pokemon Go-spelers in de Steile Tuin in Sonsbeek valt enorm mee. Dat beweren de Pokemon-spelers zelf tenminste.

De Gelderlander pakte gisteren groot uit. Op last van de politie zouden maandagavond duizend Pokemon Go-spelers uit Sonsbeekpark zijn verwijderd wegens overlast.

Later nuanceerde de Gelderlander haar verhaal. Het zou niet gaan om duizend spelers, maar om “enkele tientallen”. Nogal een verschil…

“Het is de tweede keer dat Pokémon-jagers uit het park zijn verwijderd”, meldt de Gelderlander hijgerig. “Vlak na het begin van de rage werden zo’n duizend mensen weggestuurd, mede vanwege geluidsoverlast.”

Hotspot
De Steile Tuin is een hotspot waar zeldzame Pokemons te vinden zijn. Vandaar de populariteit onder de Pokemon Go-spelers. Maar deze woensdagavond is het rustig in Sonsbeek.

Verspreid door de tuin zitten wat mensen te genieten van de avondzon. Een gezin zit met een meegebrachte wegwerp-barbacue te eten. Onderaan de Steile Tuin zitten en hangen een stuk of tien Pokemon-spelers.

De spelers moeten lachen om het bericht in de krant. “Ik ben regelmatig in de Steile Tuin, maar ik heb hier nog nooit duizend mensen gezien”, aldus een speler. “Kijk om je heen. Rustig toch?”

Een andere speler was afgelopen maandagavond in de Steile Tuin toen de spelers door de politie uit het park werden gestuurd.

“Er waren misschien dertig mensen in de Steile Tuin. Maandagavond is het altijd rustig. Het kan best zijn dat er bovenaan de Steile Tuin geluidsoverlast was, maar ik heb het niet gehoord.”

“De eerste keer dat de politie ons wegstuurde was ik ook in het park. Dat was een paar weken geleden bij het begin van de rage. Ook toen waren er geen duizend mensen. Ik schat dat het er 200 waren misschien.”

Volgens de Gelderlander houdt parkwachter Jeroen Glissenaar een oogje in het zeil om overlast te voorkomen. Maar volgens een van de Pokemonspelers is dat een beetje hypocriet.

“Laatst was er in het huis bovenaan de Steile Tuin geluidsoverlast. Daar woont de parkwachter, toch? Volgens mij was daar een feestje. Toen had de politie ook wel kunnen ingrijpen.”

Publiciteit
Volgens de Gelderlander zwijgt de politie de acties tegen de Pokemon-spelers dood om te voorkomen dat eventuele problemen als gevolg van publiciteit groter worden.

“Onzin”, menen de spelers. “De politie heeft twee keer mensen weggestuurd en dat heeft allebei in de krant gestaan. Bovendien weet iedere Pokemon-speler in Arnhem dat je in de Steile Tuin moet zijn om Pokemons te vangen.”

De Pokemonspelers vinden het wegsturen door de politie sowieso een lachertje. “Je wandelt een rondje naar het Watermuseum of de Witte Villa en een half uur later zit iedereen weer gewoon hier.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "“Overlast Pokemon-spelers valt enorm mee”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*