Papiertjes, kranten, karton: tentoonstelling van Klaas Gubbels

Arnhems kunstenaar Klaas Gubbels (83), bekend van zijn koffiepotten, opent op donderdag 18 januari een tentoonstelling van zijn werk op en van papier in Galerie Plaatsmaken onder de Klarendalse molen. De tentoonstelling duurt tot en met 19 maart.

Wat zich aandient

Klaas heeft veel tekeningen in zijn atelier aan de rand van Arnhem. Dat atelier bestaat uit meerdere ruimtes, maar gek genoeg slipt al die ruimte toch heel vlot vol met werk. In zijn werk zijn een aantal vormen die al decennialang terugkomen, iedereen kent zijn koffiepotten en tafels. Maar laat er geen misverstand over bestaan: die vormen worden steeds opnieuw uitgevonden, iedere dag. Het onderwerp wordt bevraagd, in een context geplaatst, en als die niet bevalt moeten de kannen in gesprek met iets anders. Klaas tekent op alles wat zich aandient: papiertjes, kranten, karton. Een verzameling koffiepotten, tafels, glazen en portretten heeft hij uitgezocht voor Plaatsmaken.

Twee tentoonstellingen tegelijk

Het openingswoord in galerie Plaatsmaken wordt verzorgd door columnist Marcel van Roosmalen op donderdag 18 januari om 17 uur. Behalve bij Plaatsmaken exposeert Klaas ook bij Dudok. Hij maakte een teerdruk (wat zeer bijzonder is) in een kleine oplage van 40 stuks, die daar allemaal hangen.

Lees meer bij Plaatsmaken – Klarendalseweg 82a

Foto: St. Art Point

Reacties