Paviljoen Halfweg in Arnhem Zuid – Ruimtekoers & Zuiderziel

Op dit moment wordt er tegenover winkelcentrum Kronenburg hard getimmerd en geklust door kunstenaar Rob Voerman en zijn team, om het tijdelijke paviljoen Halfweg af te krijgen voor het Ruimtekoers festival – van 15 t/m 25 november in Arnhem Zuid.

Halfweg, een openbare ruimte

Paviljoen Halfweg (aan het begin van de Groningersingel) wordt grotendeels transparant. Het geheel bestaat uit twee min of meer transparante elementen, met in het midden een houten structuur, waarin een houtkachel en houtopslag is verwerkt. Op symbolische wijze is de scheiding tussen Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid in het paviljoen zichtbaar gemaakt. Het paviljoen is een pleidooi voor een veel vriendelijkere en dynamischere inrichting en gebruik van de openbare ruimte. Omdat het werk transparant is, en dus deels wel en deels niet aanwezig is, kun je het zien als een bescheiden voorstel in plaats van een harde schreeuw om verandering.

ZuiderZiel en Kunstbedrijf Arnhem

Zuiderziel is een platform voor (kleinschalige, wijk-eigen) initiatieven in Arnhem Zuid, met, voor en door bewoners, wijkorganisaties en lokale ondernemers, ondersteund door Kunstbedrijf Arnhem. Zuiderziel laat zich gedurende Ruimtekoers, op verschillende manieren zien en komt graag in contact met jou! In het paviljoen Halfweg, worden er verschillende workshops en activiteiten georganiseerd gericht op buurtbewoners, kunstenaars en ondernemers. Deze workshops zullen doorgang vinden in het nieuwe jaar in de Place To Bieb (Bibliotheek Kronenburg), de uitvalsbasis van Zuiderziel.

Ruimtekoers, wij zijn de stad

Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. En waar kun je dat beter doen dan midden in de samenleving, waar mensen hun boodschappen doen, naar school gaan en wonen? Daarom is de hoofdlocatie A Place To Be in een groot leegstaand kantoorpand in Arnhem-Zuid

ZuiderZiel gaat door

Zuiderziel legt lijnen door de wijk, verbindt mensen en initiatieven, laat de Zuiderlingen “trots” zijn op hun wijk, en creëert een (beginnende) culturele infrastructuur en voorzieningen in het zuidelijke deel van de stad Arnhem. Centraal staat het (weer) blootleggen van de Ziel van Zuid. Waar Ruimtekoers het moment pakt, zorgt Zuiderziel voor de continuïteit en de lange lijnen in een meerjarig programma.

 

Bronnen: www.ruimtekoers.nl en www.kunstbedrijfarnhem.nl

Bewaren

Bewaren

Reacties