Perspectief op werk voor 7. 000 mensen door Europese steun

In 2015 en 2016 hebben ruim 7.000 mensen perspectief op werk gekregen dankzij Europees geld. Gemeenten uit de arbeidsmarktregio Gelderland-Midden, praktijkscholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs hebben in de afgelopen periode bijna 3 miljoen euro ontvangen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

De afgelopen twee jaren hebben de scholen bijna 1100 leerlingen ondersteund. De leerlingen werden in leer-werkbedrijven voorbereid op de arbeidsmarkt. In veel gevallen werd dit gecombineerd met (externe) stagebegeleiding en branchegerichte cursussen en opleidingen.

De deelnemende gemeenten hebben uiteindelijk 6.000 mensen met een uitkering kunnen helpen door ze een opleiding of training aan te bieden, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt zijn vergroot. Ook werden mensen geholpen bij het vinden van dagbesteding.

Nieuwe subsidie-aanvraag
Voor 2017 en 2018 vragen de gemeenten en scholen opnieuw Europees geld aan. In totaal wordt voor 4 miljoen euro aan subsidie aangevraagd. In deze aanvraagronde wordt ook expliciet geld gevraagd om statushouders te kunnen ondersteunen bij het zoeken naar werk. De subsidie van de scholen is goedgekeurd en met de uitvoering is gestart. De gemeenten starten in januari. Goedkeuring op die aanvraag wordt spoedig verwacht.

De deelnemende gemeenten zijn de Liemersgemeenten, Lingewaard, Doesburg, Renkum, Rheden, Rozendaal en Arnhem.

Bron: Nieuwsbericht gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Perspectief op werk voor 7. 000 mensen door Europese steun"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*